Furios după desemnarea unui “suveranist” la conducerea televiziunii publice

Desemnarea unui suveranist la conducerea Rai, grupul audiovizual public italian, a provocat furia magnatului media Silvio Berlusconi, în măsură să i se opună cu prilejul votului în comisia parlamentară, relatează AFP.


Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreaptă), la putere de două luni în Italia, au anunţat în ultimele zile persoanele în fruntea marilor societăţi de stat italiene.
Marcello Foa, prezentat de presa italiană ca un “suveranist” apropiat de Liga şi apărător al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a fost propus seară pentru a prelua conducerea Rai, o numire politică suscitând un val de critici atât la dreapta, cât şi la stânga.
“Văd o puternică dorinţă de confruntare. Caracterul unilateral al propunerii pentru Rai, pe care majoritatea a pus-o singură la cale în interior, îmi pare un semnal prost”, a avertizat duminică Silvio Berlsuconi în cotidianul La Stampa.
Liga (extremă dreaptă), condusă de actualul ministru de interne, Matteo Salvini, a fost aliată la ultimele parlamentare cu FI, dar în final a format o coaliţie guvernamentală cu M5S. Ulterior, motivele de dispută s-au acumulat între cele două partide, ajunse în pragul rupturii.
De asemenea, preşedintele Parlamentului European şi vicepreşedinte al FI, Antonio Tajani, a lăsat să se înţeleagă că partidul său va vota împotriva lui Marcello Foa.

Articole din aceeasi categorie