Fotbal: România a obţinut un egal dramatic cu Serbia (0-0), în Liga Naţiunilor

Naţionala de fotbal a României a reuşit un egal dramatic cu echipa Serbiei, 0-0, duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Naţiunilor.

Tricolorii au rezistat eroic, evoluând în repriza a doua în inferioritate numerică, în faţa unei echipe masive, care a dominat categoric jocul şi care a ratat un penalty prin Dusan Tadic (şut peste poartă), în min. 45+1.

Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault comis de Gabriel Tamaş, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Mijat Gacinovic în careu şi a fost eliminat.

Serbia a controlat jocul şi a avut prima mare ocazie în min. 20, când Tamaş a fost sărit de o minge, iar Mitrovic a şutat puţin pe lângă poartă.

Prima situaţie notabilă a României a venit în min. 25, când Stanciu a pătruns şi a şutat de la 20 m, prins de portar. Marin (28) a tras pe jos din lovitură liberă de la 30 m, respins în corner de portar. Tricolorii au mai avut o ocazie periculoasă, la şutul lui Drăguş (35) prin faţa porţii, dar Maxim a ratat devierea.

Oaspeţii au mai avut o mare oportunitate de gol în min. 39, când Gacinovic a reluat pe lângă poartă din poziţie ideală, la centrarea lui Radonjic.

Situaţia echipei României s-a complicat în min. 44, când Tamaş l-a lovit cu piciorul în cap pe Gacinovic şi oaspeţii au primit penalty, însă Tadic a ratat un lovitura de pedeapsă. Serbia a mai avut o situaţie periculoasă prin Radonjic (45+2), dar şutul său s-a dus peste poartă.

Repriza secundă a însemnat un asediu la poarta lui Tătăruşanu, dar tricolorii s-au apărat eroic, cu tot efectivul, rareori reuşind să iasă din această presiune.

Manea (55) a blocat salvator şutul lui Radonjic din careu, iar un minut mai târziu Stanciu a fost blocat la 20 metri de Maksimovic, într-un moment în care poarta oaspeţilor era părăsită de Rajkovic.

Tătăruşanu a scos superb şutul lui Mitrovic (68), după ce l-a întos pe Nedelcearu. Tătăruşanu a intervenit salvator şi la lovitura de cap a aceluiaşi Mitrovic (74), din centrarea lui Tadic.

Cvasidebutantul Tudor Băluţă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei României.

România, care a remizat cu Serbia şi la Belgrad, 2-2este , neînvinsă în grupă şi mai are de jucat două meciuri, cu Lituania pe teren propriu (7 noiembrie) şi cu Muntenegru în deplasare (20 noiembrie).

România – Serbia 0-0

Dusan Tadic a ratat un penalty (45+1) şut peste poartă.

Bucureşti, Arena Naţională: 48.500 spectatori

Liga Naţiunilor – Seria C, Grupa a 4-a

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 6. Cristian Manea, 4. Gabriel Tamaş, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 3. Alin Toşca – 5. Tudor Băluţă, 18. Răzvan Marin – 10. Alexandru Maxim (9. Dorin Rotariu, 71), 23. Nicolae Stanciu, 21. Denis Drăguş (14. Ionuţ Nedelcearu, 45+3) -19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 80). Selecţioner: Cosmin Contra.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă – 2. Romario Benzar, 8. Adrian Stoian, 11. Nicuşor Bancu, 17. Florin Tănase, 20. Alexandru Mitriţă.

Serbia: 12. Predrag Rajkovic – 2. Antonio Rukavina, 4. Nikola Milenkovic, 13. Milos Veljkovic, 3. Milan Rodic (21. Nemanja Miletic, 77) – 19. Sasa Lukic, 6. Nemanja Maksimovic – 14. Mijat Gacinovic (20. Sergej Milinkovic-Savic, 63), 10. Dusan Tadic (căpitan), 18. Nemanja Radonjic – 9. Aleksandar Mitrovic. Selecţioner: Mladen Krstajic.

Rezerve neutilizate: 1. Marko Dmitrovic, 23. Aleksandar Jovanovic – 5. Uros Spajic, 7. Andrija Zivkovic, 8. Aleksandar Prijovic, 15. Jagos Vukovic, 16. Branko Jovicic, 17. Filip Kostic.

Arbitru: Kevin Blom; arbitri asistenţi: Rob van de Ven, Charles Schaap; arbitri adiţionali: Allard Lindhout, Siemen Mulder; arbitru de rezervă: Bas van Dongen (toţi din Olanda)

Delegat UEFA: Pierino L. G. Lardi (Elveţia), observator UEFA pentru arbitri: Kaj Oestergaard (Danemarca)

Cartonaşe galbene: Maxim (45+3), Rodic (65), Marin (70), Mitrovic (79), Milenkovic (90).

Cartonaş roşu: Tamaş (44).

Articole din aceeasi categorie