Fotbal Liga a 2 – a

“U” Cluj : înte plecări şi un posibil faliment. Reunirea lotului marţi, 14 iulie
Desigur, nu este de dorit. Pentru evitarea falimentului, conducerea echipei trebuie să achite nouă rate din datoria faţă de fostul jucător al “U” Cluj, Steven Pele, datorie totală de 160.000 lei, eşalonată pe 13 rate, din care au fost achitate doar 4.
Actuala conducere, cu George Buşcă preşedinte, speră ca pînă în spetembrie 2015, clubul să fie vîndut şi lucrurile să reintre pe făgaşul lor normal.
Noutăţile de moment sînt multe, le voi lua punctual …
Plecări
Au plecat Raul Costin (mijlocaş defensiv; la FC Botoşani), Rareş Takacs /mijlocaş ofensiv; la CSMS Iaşi), Nuno Viveiros (Mijlocaş dreapta; la CSMS Iaşi), Cristian munteanu (fundaş central; la FC Viitorul), Raul Ciupe (fundaş dreapta; la FC Viitorul).
Robert Veselovsky s-a despărţit şi el de echipă, fiind liber de contract. Veselovsky (portar; 29 ani) a reununţat la sumele restante care I se cuveneau ! Portarul slovac a apărat poarta “U” Cluj în 53 de partide începute ca titular, fiind şi unul dintre cei mai constanţi jucători. I se datorează multe succese, printre care şi calificarea în finala Cupei României 2014/2015,graţie celor două lovituri de pedeapsă apărate în semifinala cu CFR Cluj. Adevărul este că am scris de foarte multe ori despre Robert Veselovsky, în majoritatea cazurilor la superlativ, pe merit însă. Este un portar de clasă, ferice de echipa la care va ajunge.
Veniri …
Deocamdată nu se ştie nimic, nefiind anunţat nici un nume nou. Precis că se va apela şi la jucători aflaţi la terminarea junioratului sau chiar juniori.
Antrenori
Deocamdată fac voluntariat pe banca tehnică Adrian Falub (în cărţi pentru a prelua ASA Tg Mureş după plecarea lui Dan Petrescu; a fost preferat ex – antrenorul CFR – ului Cluj, Vasile Miriuţă), Cristi Pojar şi Marius Popescu, doar pînă în septembrie, cînd se speră ca situaţia clubului să se clarifice.
Cumpărătorii …
Deocamdată nu se înghesuie nimeni. Mihai Giurgiu s-a retras şi nu mai este interesat de “U” Cluj. Şi uite cum revin la falimentul anunţat, nu şi dorit, în caz că datoriile clubului nu sînt plătite. Falimentul pare să fie pe placul unora, interesaţi mai mult “pentru a se pierde urma unor documente” (am citat din Vlad Măcicăşan, Pro Sport, 11 iunie, 2015), idee la care subscriu. Sînt multe lucruri de clarificat începînd cu mutarea unui număr de 15  jucători la Petrolul (prejudiciul clubului “U” Cluj fiind estimat de procurori la 11 milioane de euro !), apoi unele reveniri, doar cei în drept putînd face lumină. Şi trebuie  săse  facă lumină, “U” Cluj se apropie de 100 de ani şi nu ne este indiferent cum va fi aniversat centenarul clubului. Vreau ca acest lucru să fie clar pentru toată lumea. În plus, trebuie ca din toamnă “U”Cluj să pornească la drum, sper să se poată acest lucru, de pe baze noi, cu datorii minime sau chiar deloc, cu linişte în sînul întregii echipe. Chiar dacă ar fi un început în liga a 4 – a, nedorit nici el. Dar poate fi garanţia unei ascensiuni în termenii cei mai civiizaţi posibil.
Terenul
“U” Cluj va juca din toamnă mai mult ca sigur, pe Clujana. Va reveni mai bine spus, Cluj Arena fiindu-i interzisă din cauza datoriilor acumulate către cei care administrează stadionul. Vom merge şi pe Clujana …
Liga a 2 – a
Va începe sîmbătă, 29 august. Numai că … nu se ştie încă în ce format, două serii sau o singură serie. La ce tragedie este şi în Liga a 2 – a, personal aş opta pentru o singură serie. Nu mai contează cîte vor începe … Multe  echipe încep, multe se  şi retrag pe parcurs, eşalonul secund va fi jalnic şi ştiu ce afirm.
Două serii ar merge şi ele, finalitatea este aceeaşi, retrageri, falimente, cum se împart apoi punctele, care sînt beneficiarele/avantajatele, un sistem play – off /play – out care nu ajută pe nimeni la sărăcia existentă. Mai mult încurcă şi încarcă financiar cluburile  aflate pe linia de plutire.
Demostene   ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie