Fotbal Cupa Romaniei 2015 – 2016, 16 – imi. Cronică şi avancronică …

CS Baloteşti – CFR Cluj 0:1 (0:0, 0:0)

stadion comunal Baloteşti * CS Baloteşti : V. Tănase – Stancu, Antoche, Marciuc, Popa – Filip, Pătraşcu, Sandu/cpt, Dedu, Herea, Bâtfoi, antrenor Stelian Stancu. CFR Cluj : Mincă – Dani, Tânc, Ene, Camora/cpt – Nascimento, Vereş – Bruno, Negruţ, Nouvier – Carter, rezerve Vîtcă/p, Gomelt, Tiago Lopes, Păun, Partipilo, Beleck, antrenor Francisc Dican * arbitru Iulian Călin (Ştefăneşti) * asistenţi Marian Truţă (Sirineasa), Alexandru Mihăilă (Rm Vălcea) * observatori Adrian Vidan (Bucureşti, CCA), Constantin Ciocoiu (Băicoi, FRF) * marcator Beleck 112′ * cartonaş roşu Negruţ (CFR; 92′) *

CFR a deplasat pentru sferturile Cupei, echipa a II – a, mulţi dintre titulari fiind păstraţi pentru partida de vineri, de la Tg Mureş, mult mai importantă pentru apropierea de prima jumătate a clasamentului în Liga I.

Scorul reflectă oarecum evenimentele din teren, acolo unde CFR – ul a tras pentru calificarea în optimi, venită pe fondul unei mari greşeli de portar, în prelungiri, atucni cînd se părea că se va ajunge la departajare prin lovituri de la 11 m. Nu a mai fost să fie şi CFR – ul merge mai departe.

*****

Cluj Arena joi, 24 septembrie, 20.30

U” Cluj – FCSB/Steaua. Deja peste 4500 de bilete vîndute !

Este fără îndoială, reeditarea finalei din 31 mai, 2015, atunci cînd Steaua s-a impus pe Naţional Arena cu un sec 3:0. De atunci a trecut ceva timp … Steaua sau FCSB, luaţi-o cum doriţi, se zbate într-un semi anonimat în Liga I, în timp ce “U” Cluj se află în Liga a II – a, unde nu rea deloc dar deloc viaţă uşoară.

16 – imile Cupei României pune cele două grupări fotbalistice, din nou faţă în faţă. Partida în sine se anunţă a fi una de spectacol sau, ca să-l citez pe Roland Niczuly (declaraţie preluată de pe site – ului clubului dse fotbal “U” Cluj), “Steaua are prima şansă, logic, dar vom da maximum în acest meci. Nu ne temem de ei, ne vom juca şansa. Sperăm să vină cît mai mulţi suporteri la stadion, avem nevoie de ei”.

Şi deja s-au vîndut peste 4500 de bilete, estimîndu-se o prezenţă de cca 10. 000 de spectatori !

Echipa are nevoie de suporteri. I-am văzut şi admirat sîmbătă, 19 septembrie, în partida “U” Cluj cu Gaz Metan Mediaş, o galerie trup şi suflet alături de Marius Popescu & comp. Au fost peste 90 de minute de încurajări, de cîntec, de elan tineresc, o galerie cum rar se mai întîlneşte în România. Sînt ferm convins că se vor afla din nou pe Cluj Arena şi în această seară de joi, 24 septembrie, 2015.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie