Fotbal

U” Cluj a ratat înscreierea în L3. Cale deschisă Clubului Fotbal Alb – Negru Cluj

S-au încheiat şi înscrierile în Liga a 3 – a, conducătorii grupării “U” Cluj nedepunând documentaţia necesară înscrierii. Practic, echipa de fotbal patronată (încă) de Walter Florian şi-a anulat dreptul de a evolua în L3, gruparea aşteptând o hotărâre definitivă în ceea ce priveşte declararea falimentului. Oricum am privi lucrurile, tăcerea grupării “U” Cluj mai mult încurcă decât ajută.

Mă întreb ce se va întâmpla dacă nu se pronunţă falimentul ? Echipa, potrivit regulamentelor în vigoare, se poate înscrie şi ea în Liga a 4 – a (judeţeană !!!) Teoretic este posibil, să aşteptăm … sentinţa. Rapidul a dispărut din peisajul naţional după 93 de ani de activitate. “U” Cluj mai are trei ani până la sărbătorirea Centenarului.

În condiţiile de mai sus, noua grupare Clubul Sportiv de Fotbal Alb – Negru Cluj – Napoca, manager Ioan Ovdiu Sabău, are calea deschisă afilierii şi înscrierii în Liga a 4 – a. Se aşteaptă eliberarea Certificatului de identitate sportivă, apoi până în 15 august – dead line de înscriere în L4 – trebuie găsiţi şi legitimaţi jucători, trebuie găsit un teren pe care se vor disputa partidele de pe teren propriu.

Norocul este altul … Această echipă devine de drept moştenitoare a grupării “U” Cluj înfiinţată în 1919, palmaresul şi sigla fiind în proprietatea Primăriei municipiului Cluj – Napoca. Acestei echipe îi va reveni onoarea aniversării Centenarului în 2019, an în care echipa ar putea fi proaspăt promovată în L2.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie