Festivalul stradal WonderPuck 2020

Eveniment cu respectarea regulilor și normelor de protecție!

11-13 septembrie

Vineri, 11 septembrie, 16.30, Piața Unirii, are loc deschiderea oficială a celeid e a 4-a ediții WonderPuck, festival stradal ce cuprinde în acest an pandemic, nu mai puțin de 26 de evenimente. Cu alte cuvinte, spectacole de teatru de păpuși, spectacole itinerante, statui vivante, teatru pe roți, concerte, proiecții, toate cu respectarea normelor deja cunoscute.

Farmecul poveștilor

Cele trei zile de festival propun spectacole reprezentative pentru companiile teatrale care onorează festivalul anul acesta. Astfel, sunt incluse în program alături de texte cunoscute-Cântăreții din Bremen, Capra cu trei iezi, Hansel și Gretel, Turnulețul, Punguța cu doi bani, Vrăjitorul din Oz, Cartea cu Apolodor-, texte în premieră cum sunt Sirena, Magitot sunt eu, Scufița Roșie Urbană, Fairy Queen, Tărâmul de Mijloc, Anotimpurile, Gigalateea, Emilia, Aeronava cu baloane, O poveste din lumea păpușilor, Pisicile nearistocrate, Ritual, Pulcinella și somnul, Povești cu zâne, spectacole care cu siguranță vor fi urmărite cu atenție.

Companii teatrale

Am amintit spectacolele. Trebuie aminite și companiile teatrale prezente în zilele de festival: Teatrul de Păpuși ”Puck”, Magic Puppet, AnimaArt, MiniReactor (toate din Cluj-Napoca), Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri” Craiova, Teatrul pe Roți Arad, Teatrul Dramaturgilor Români București, Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG București, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Teatrul pentru Copii ”Arlechino” Brașov, Teatrul de Vest Reșița, Teatrul de Păpuși ”Spiriduș” Satu Mare. De peste hotare sunt prezente Pukima (Polonia/România), Teatrul de Umbre ”Cengiz Ozek” Turcia. De remarcat sunt și momentele solo oferite de Dragoș Pop, Gal Orsolya și Koto Aron. Încă două momente rețin atenția, este vorba despre concertul susținut de Academia Voltaj, respectiv proiecția filmului de animație ”Hugo și Dragonul” (producție Canada).

Teatrul de bâlci

Sâmbătă, 12 septembrie, 18.00, Piața Unirii, este programată avanpremiera spectacolului ”Vasilache și Mărioara în jurul lumii”, spectacol al Teatrului ”Puck”, regia și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Contantinescu.

Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Mărioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, poveste din care nu lipsesc întâlnirile fantastice, obiectele vrăjite, o atractivă călătorie prin timp și spațiu. Cele două simpatice personaje întâlnesc în drumul lor, spuneam, personaje de…poveste: Bunul Dumnezeu, Elvis Presley, Dracul, Moartea…, personaje a căror viață este dată de Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu, Robert Trifan; asistent regie este Călin Mureșan; scenografia-Andra Ștefan.

Puterea pe care o are acest tip de teatru este impactul asupra privitorului prin esențializarea mesajului moralizator.

Măsuri și norme de protecție

Sunt cele cunoscute, de respectat însă. Trebuie reținute următoarele: accesul la toate evenimentele WonderPuck 2020 se va face pe baza rezervării de bilete cu valoare zero, pe site-ul wonderpuck.eu/program-wonderpuck. Numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 300 în Piața Unirii, 70 în curtea Muzeului de Artă, 50 încurtea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, secreții nazale, stare generală modificată) și nici accesul persoanelor la care se înregistrează o temperatură de peste 37.3 grade. Accesul spectatorilor este permis numai cu condiția purtării măștii, obligatorie pe toată durata evenimentului. Obligatoriu masca trebuie să acopere gura și nasul. La intrare, spectatorii își vor dezinfecta măinile cu dezinfectantul pus la dispoziție d eorganizatori. Cei care nu se supun respectării normelor d eprotecție, nu vor fi lăsați să ia parte la eveniment. Distanța fizică între spectatorii așezați pe scaune este de 2 metri. Este interzisă schimbarea poziției scaunelor. Intrarea și ieșirea se fac prin spații diferite, special amenajate.

Demostene ȘOFRON

Articole din aceeasi categorie