FENG SHUI pentru clujeni

Feng Shui (aerul şi apa) este un ansamblu de principii, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiul qi. Scopul este realizarea armoniei locurilor în care trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi).

Bazîndu-se pe teoria celor 5 elemente (pămînt, metal, apă, lemn, foc) şi pe principiile yin şi yang expertul feng shui încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor.

Un qi pozitiv aduce noroc, un qi negativ invers. Cele patru centre de interes majore din feng shui sînt: bogăţia, fericirea, longevitatea şi copiii sănătoşi.

Primele vestigii atestă utilizarea feng shui încă din secolul al III-lea d.Hr. Simbolistica sugerează că aerul şi apa sînt cei doi curenţi de energie indispensabili vieţii pe pămînt.

În China, feng shui este denumirea dată ştinţei (asemănătoare cu arta) a amenajării spaţiului înconjurător, avînd drept scop crearea unui mediu armonios de viaţă. Dar este esenţial să înţelegem că feng shui rezumă preocupări privitoare nu atît la spaţiu în general, cît la spaţiul locuibil.

Feng shui este, în acelaşi timp , o filosofie, o artă şi o ştiinţă elaborată pe parcursul a mii de ani, operînd cu principiile cunoscute Yin şi Yang

Feng shui înseamnă mult mai mult decît amplasarea unor obiecte decorative în anumite locuri, printr-o amenajare mai bună a spaţiului înconjurător; tehnicile feng shui urmăresc îmbunătăţirea vieţii celor care îl locuiesc.

Interesul celor care practică această ştiiţă demonstrează că din ce în ce mai mulţi oameni consideră că este necesar să-şi ducă viaţa într-un mediu liniştit şi armonios.

De-a lungul celor 6000 de ani de existenţă, avînd la bază o complexă tradiţie filosofică, feng shui a cunoscut numeroase transformări, ajutînd la cunoaşterea caracteristicilor mediului în care ne mişcăm şi personalitatea oamenilor care locuiesc într-un anumit spaţiu,

Clujenii, doritori de a cunoaşte esenţa feng shui, la o conferinţă ţinută de specialişti, se pot adresa, , în scris, direct, la sediul Asociaţiei Române de Prietenie cu R.P Chineză ARPC, implici şi Clubului Radio China Internaţional. Filiala Cluj, din B-dul Eroilor nr.2, marţea şi joia, între orele 13-14, sau prin depunerea , la orice oră, a opţiunii scrise, personale, în cutia de poştă a ARPC, la adresa de mai sus. Pentru a putea comunica este necesar să fie cunoscute: numele, ocupaţia, nr. de telefon şi adresa solicitantului.

Virgil Moldovan,
preşedinte ARPC

Articole din aceeasi categorie