Expediție științifică în Caucaz, sub egida Centenarului UBB

Expediția științifică a Facultății de Geografie din Cluj-Napoca în Caucaz s-a încheiat cu succes. Echipa alcătuită din patru cadre didactice, doi cercetători și un doctorand, a investigat impactul încălzirii globale asupra ghețarilor din regiunea Svaneti, din Georgia.

„Alături de colegi din Georgia și Canada, au fost făcute investigații complexe asupra mediului glaciar în zona de ablație a ghețarilor Chaladi, Ushba și Shkara. Rezultatele științifice așteptate vor oferi o imagine mai clară, în context regional, a retragerii accelerate a ghețarilor din regiune. Acest aspect a fost pus în evidență în publicațiile științifice de impact prilejuite de expediția din 2009”, precizează conf. dr. Iulian-Horia Holobâcă, director de proiect.

Prima prezentare a expediției se va face în plenul conferinței științifice aniversare, dedicată sărbătoririi a 100 de ani de la întemeierea școlii geografice clujene, care se va desfășura în perioada 3 – 6 octombrie, la Facultatea de Geografie din Cluj. Va fi prezentată munca de teren și, prin intermediul imaginilor, experiența călătoriilor, așa cum au fost ele trăite de membrii expediției.

Articole din aceeasi categorie