Etapă de Cupă Europeană la Cluj-Napoca

100_0347Două zile de competiţii adevărate. Două zile în care judoka (U18) din 27de ţări s-au întrecut pe tatami de la Sala sporturilor „Horia Demian”. Două zile în care Clujul a demonstrat că poate organiza competiţii la cel mai înalt nivel.
Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Judo, dl ing. Sabin Bastucescu:
– Am găsit multă înţelegere din partea firmelor care s-au angajat să facă din această competiţie un model. A fost extraordinar! Hotelierii şi firma de transport „ProdanTur” au oferit preţuri preferenţiale, apoi, ACI Cluj, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” a organizat primiri speciale sportivilor, Salvarea Day Security şi firma de Protecţie şi Pază „NeraMureşan”, Palatul Copiilor” (care au asigurat festivitatea de premiere în costume populare), Exclusiv Catering, Florăria „Briza”.
– În discuţiile pe care le-am avut a fost remarcată contribuţia şi interesul deosebit al antrenorului lotului olimpic, domnul Florin Berceanu la buna organizare a competiţiei. A altor oamenii inimoşi, care au dat noi valenţe sentimentului de comunitate.
– … şi cărora trebuie să le adăugăm importanta contribuţie financiară a Primăriei şi Consiliului local şi judeţean.
***
La deschiderea festivă s-au aliniat 484 de judoka din Europa, fiind prezenţi şi sportivi din Canada, Israel, Tadjikistan şi Turcia. Sportivii noştri s-au luptat cu mare aplomb şi, cred, vom mai auzi de nume ca Lucian Vlad, Răzvan Ciolan, Lidia Marin, Maria Gavriliţă sau Mihaela Chiss (toţi ocupanţi ai primului loc pe podium.
La punctajul general, România a ocupat locul al III-lea.
Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie