Efecte de vreme rea în 23 de județe

Vremea rea continuă să facă ravagii. În cursul zilei de miercuri și pe timpul nopții spre joi, în urma precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri, din 23 de județe ale țării.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naționale și 3 drumuri județene, atât din cauza acumulării de apă și aluviuni pe carosabil, cât și a căderilor de pietre. Printre județele cele mai afectate de aversele torențiale se află Arad, Bihor, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Maramureș.

În județul Cluj, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din patru beciuri la Șomcutu Mic, din două beciuri la Vad, respectiv dintr-un grajd de animale, la Bonț.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o situație deosebită a fost înregistrată într-o localitate din Maramureș, unde au fost evacuate temporar trei persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. Un eveniment similar s-a înregistrat în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, unde s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanță de 5 m de o gospodărie. Trei persoane au fost evacuate.

În nici una dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nici o persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor.

M. T.

Articole din aceeasi categorie