Durerea care aduce bucurie

Asociația „Iulia Bodea” sprijină lupta împotriva pandemiei
După tragicul accident produs la turnul Eiffel, care a curmat viața tinerei Iulia Bodea, din Gilău, tocmai când își rostuia drumurile viitorului său, după ce-și obținuse licența universitară, durerile sunt încă greu de suportat de cei apropiați.
În aceste condiții, părinții și prietenii au pus bazele asociației ce-i poartă numele, o asociație destinată să mențină vie amintirea frumuseții sale sufletești, dar care să exceleze printr-un profund caracter umanitar, constând în activități de ajutorare, binefacere și acordarea de sprijin material și financiar persoanelor aflate în mari nevoi.
Așa cum ne-a declarat Constantin Bodea, tatăl tinerei, al cărui sentiment patern rămâne cernit toată viața, asociația „Iulia Bodea”, deși lipsită de o mare experiență practică și organizatorică, a înțeles cum nu se poate mai bine că în această perioadă marcată de mari necazuri generate de virusul pandemic, trebuie să-și canalizeze energiile și acțiunile spre a ajuta oameni, familii și chiar instituții publice în lupta cu Covid – 19.
Acțiunile de sprijin umanitar, pentru început, au fost diverse, constând în sprijinul cu hrană și haine pentru familii cu copii mulți și venituri modeste, ajutorarea unor vârstnici și persoane cu handicap, ba chiar donații de materiale și echipamente sportive pentru echipe de fotbal din Gilău, Nireș și Mănăstirea.
În această perioadă grea a pandemiei, asociația „Iulia Bodea” a achiziționat cantități importante de materiale de protecție medicală pe care le-a oferit personalului medical din spitalele clujene și medicilor de familie din comunele Gilău și Mărișel.
Astfel, Asociația a oferit un sprijn Spitalului Clinic CFR Cluj constând în 1000 de măști chirurgicale,300 bonete de unică folosință, un dezinfectator pentru suprafețe cu o capacitate de 50 litri soluție, 20 măști FFP 2, 200 botoșei, 40 combinezoane, ochelari de protecție și 400 măști chirurgicale FFP 1.
De asemenea, medicii de familie din Gilău și Mărișel au primit 300 de măști chirurgicale, iar la Spitalul de Boli Infecțioase au fost donate 330 kg de carne de pui necesare pregătirii hranei pacienților tratați de Covid – 19. Totodată, 80 de familii nevoiașe sau bucurat de pachete cu diferite produse alimentare.
Asociația „Iulia Bodea” a mai oferit Spitalului de Pneumofiziologie ”Leon Daniello” 400 de măști și 10 halate chirurgicale, iar Inspectoratul Județean de Poliție 900 de măști și alte asemenea materiale. Printre beneficiarii acțiunilor caritabile ale asociației înființată în memoria tinerei din Gilău s-au mai numărat Serviciul Poliției Rutiere Cluj și Divizia Medicală Dey Security.
Prin tenacitatea membrilor asociației, cărora domnul Constantin Bodea le aduce respectuoase mulțumiri, alte multe ajutoare umanitare au ajuns la familii și oameni în vârstă din Gilău, Iara și Muntele Rece.
Săptămâna trecută, prin fructuoasa colaborare dintre asociația „Iulia Bodea” și fundația olandeză HTR Zwaagwesteinde, s-au distribuit mai multor familii de romi din Căpușu Mic importante pachete cu îmbrăcăminte pentru toate anotimpurile, iar peste 20 de copii au primit, ca bonus, dulciuri și sucuri din partea d-lui Constantin Bodea.
De remarcat că romii cu mulți copii din Căpușu Mic au primit de mai multe ori asemenea ajutoare intermediate de asociație, iar în continuare ajutoarele, prioritar, vor fi dirijate spre copiii bolnavi, copii orfani, persoane cu handicap și familii aflate în situații dificile.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie