Drone americane la Câmpia Turzii

Drone de tipul MQ-9 Reaper, împreună cu personalul şi echipamentele aferente, au fost relocate temporar de la baza aeriană poloneză Miroslawiec la baza aeriană de la Câmpia Turzii, dronele urmând să rămână la baza din România pe perioada refacerii pistei bazei de la Miroslawiec, a anunţat Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.
Aceste drone sunt alocate Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec, o unitate separată din cadrul Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este desfăşurarea de operaţiuni de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii pentru realizarea obiectivelor combatante ale comandamentului.

Dronele MQ-9 Reaper sunt desfăşurate în Polonia din luna mai 2018, iar relocarea lor temporară în România se desfăşoară în cooperare deplină cu autorităţile române.

Potrivit website-ului defensenews.com, Forţele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii

Articole din aceeasi categorie