Donaţie de 350 de milioane de dolari pentru Universitatea Harvard

Prestigioasa universitate americană Harvard a primit cea mai mare donaţie din istoria sa, 350 de milioane de dolari de la unul din foştii săi studenţi originar din Hong Kong şi care astăzi este multimilionar, a anunţat luni ziarul Universităţii Harvard, preluat de AFP.

Această donaţie record venită de la Morningside Foundation este destinată Facultăţii de Sănătate Publică de la Harvard. Fondurile vor fi utilizate în special pentru combaterea unor pandemii precum Ebola sau pentru a răspunde la unele probleme umanitare precum sărăcia şi pagubele colaterale ale războaielor şi conflictelor, precizează The Harvard Crimson. În schimb, Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard îşi va schimba numele în Harvard H. Chan School of Public Health, în onoarea tatălui milionarului, un important dezvoltator imobiliar din Hong Kong.

În termeni absoluţi, aceasta este a treia cea mai importantă donaţie primită vreodată de o universitate din întreaga lume după miliardul de dolari primit de Universitatea Vedanta din India şi donaţia de 600 milioane de dolari primită de Institutul de tehnologie din California.

Morningside Foundation a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Ronnie şi Gerald Chan, care au făcut avere în domeniul investiţiilor de capital. Gerald Chan a absolvit Facultatea de Sănătate Publică de la Harvard în anii 1970 şi de atunci încoace a rămas în strînsă legătură cu universitatea de la Boston (statul Massachusetts). Potrivit revistei Forbes, fraţii Ronnie şi Gerald Chan se situează în prezent pe locul 17 în topul celor mai bogaţi oameni din Hong Kong cu o avere combinată de 2,95 miliarde de dolari.

Articole din aceeasi categorie