Dans

“Dezlănţuită”, Bellydance şi Tribal Fusion, două stiluri de dans
sâmbătă 29 iunie, 19. 00 * cinematograf “Florin Piersic”
Transylvania Fusion Center for the Arts, centru artistic care a luat fiinţă în anul 2017, vă invită la un spectacol – eveniment inedit. Dezlănţuită este primul spectacol organizat în ţara noastră care îmbină secvenţe de Bellydance (Dans Oriental), Tribal Fusion (inclusiv în premieră, Romanian Folkloric Tribal Fusion), si American Tribal Style, într-o poveste coerentă despre dorința de libertate a femeii, pasiune, deznădejde, speranță, curaj și solidaritate.
Dezlănţuită este o călătorie prin dans, care începe în timpuri şi locuri îndepărtate, şi care continuă în zilele noastre, acasă și în Occident, surprinzând femeia în diferite ipostaze surprinzător de actuale și relevante, în ciuda trecerii secolelor: sclavă şi liberă, seducătoare şi puternică, vulnerabilă şi, în acelaşi timp, o luptătoare. Gilly Martin şi invitaţii ei vă vor duce într-o lume a dansului, dar şi a imaginilor şi a muzicii, printr-o secvență de Dans Oriental – „Evadare din harem” – şi una de Tribal Fusion – „Odă (tribală) României”.
„Este o premieră națională din mai multe puncte de vedere. Este primul spectacol care definește foarte clar cele două stiluri de dans, Dans Oriental (Bellydance), pe de-o parte, și pe de altă parte, Tribal Fusion, un stil de dans modern născut la sfârșitul anilor ’90 – începutul anilor 2000 în Statele Unite, având ca rădăcină Dansul Oriental. Dar, mult mai important, este primul spectacol de acest gen ce are fir epic, spune o poveste muzicală cu fiecare coregrafie, are un mesaj unitar și consistent. Dezlănțuită duce cu gândul la eliberare, și chiar despre asta este vorba. Prin două fire lirice, exprimate prin dans, povestim două întâmplări de salvare, de regăsire a identitățiiși a comunității, de femei care se descoperă pe ele însele prin curajul dat de mediul social puternic, de <suroritate>. De exemplu, conceptul de harem este atât de romantizat, dar noi uităm că femeile de acolo erau sclave. Femeile dansau împreună pentru a se susține reciproc, dar aceasta era o parte infimă a vieții lor – singura ce a ajuns pe micile ecrane și în mințilenoastre de altfel. Nu aveau libertate, singura lor speranță la o viață mai bună era de a fi aleasă pentru a dărui moștenitori sultanului, sau altui aparținător. Dansau pentru ele, pentru proprietarul lor, dar nu din fericire, așa cum le vedem descrise în filme”, citez din cele declarate de Gilly Martin (fondatoarea Transylvania Fusion Center for the Arts).
Sunteţi aşteptaţi la o seara spectaculoasă de dans şi emoţii intense alături de Gilly Martin, Vlad Jucan, Aziz (Siria), Transylvania Fusion Tribe şi invitata specială, Marie Ta (Madrid, Spania).
Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie