Dan Petrescu ştie de ce are nevoie CFR ca s-o încurce pe Sevilla

Antrenorul principal al campioanei României şi jucătorul Alex Păun au prefaţat marele meci cu FC Sevilla, programat în această seară, de la ora 19.55, pe stadionul “Dr. Constan Rădulescu”. La conferinţa de presă susţinută de CFR Cluj nu au participat jurnalişti spanioli.
Dan Petrescu ştie de ce are nevoie CFR Cluj, pentru a încurca echipa spaniolă: “Avem nevoie de un portar în formă maximă, de noroc, iar atacanţii să fie inspiraţi”. În opinia celui mai bun tehnician din Liga 1, e important ca CFR să nu primească gol în meciul din această seară, dacă doreşte să emită pretenţii la calificarea în faza următoare a competiţiei: “Aş fi mulţumit şi cu un 0-0, pentru că lasă deschisă lupta pentru calificare, dar nu e bine pentru noi să jucăm la un astfel de rezultat atunci când oponentul este FC Sevilla, o formaţie ofensivă, care marchează mult şi pentru care cea mai bună apărare este atacul. Va trebuie să jucăm curajos, fără teamă, altfel nu avem nici o şansă. Nu ştiu dacă putem să-i surprindem pe spanioli cu ceva, fiindcă ne-au urmărit, a spus-o chiar directorul lor sportiv”. Petrescu a arătat la confeirnţa de presă de ieri că şi-a făcut temele ca un elev conştiincios şi că a urmărit cu atenţie meciurile andaluzilor: “Au 17 internaţionali în lot, jucători de mare valoare, care ar putea să joace la orice altă echipă. Sunt buni la fazele fixe, fiindcă au fotbalişti cu talie, care te domină fizic. Ocupă locul secund în clasamentul din Spania la meciurile disputate în deplasare, ceea ce constituie un semnal de alarmă pentru noi. Ştiam să sunt redutabili pe teren propriu. Din punctul meu de vedere, Sevilla e în primele trei favorite la câştigarea trofeului în acest sezon, chiar dacă în ultima perioadă nu a convins”.

Întrebat dacă Sevilla are un lot mai bun decât Lazio şi Celtic, adversarele CFR-ului din faza grupelor, Dan Petrescu consideră că lotul andaluzilor este superior atât italienilor, cât şi scoţienilor. Antrenorul campioanei României este dezamăgit de faptul că nu a putut folosi în meciul cu Viitorul Constanţa, încheiat 0-0, aceeaşi echipă pe care o va trimite în teren contra spaniolilor, invocând regula Under 21, care îl obligă să înceapă meciurile din Liga 1 cu cel puţin doi jucători până în 21 de ani. Petrescu a anunţat că va face patru-cinci schimbări în disputa din această seară.

Absențe importante în lotul Sevillei
Julen Lopetegui a deplasat la Cluj-Napoca 22 de jucători, însă au rămas în Spania doi jucători de bază, respectiv fundașul Daniel Carrico și portarul Javi Diaz. La antrenamentul oficial, desfășurat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” de la ora 19,30 au fost văzuți Suso, jucătorul lăudat de Alex Păun, și En Nesyri, care au ajuns la Sevilla în această iarnă. Pentru ultimul, andaluzii au plătit 25 de milioane de euro. Vedetele Sevillei sunt Jesus Navas (fost la Manchester City), Ever Banega și olandezul Luuk de Jong. Lotul Sevillei s-a cazat la Grand Hotel Italia. În ciuda rezultatelor modeste din ultima perioadă, Julen Lopetegui are în continuare susținerea conducerii, respectiv a președintelui Jose Castro, care îi oferă credit. Întrucât FC Sevilla nu va avea suporteri la meciul din această seară, sectorul de tribună deschis în mod normal fanilor echipelor vizitatoare va fi pus la dispoziția celor care susțint echipa gazdă.

Lopetegui: „CFR este o echipă periculoasă”
Aflat în dizgrația fanilor Sevillei, antrenorul Julen Lopetegui are zilele numărate pe banca andaluzilor, din cauza rezultatelor slabe. Acesta a avut cuvinte de laudă la adresa campioanei României, care trebuie luată în seamă din moment ce a promovat dintr-o grupă cu Lazio Roma, Celtic Glasgow și Stade Rennes. ”CFR a investit mult și are experiență în Europa, cu siguranță ne va pune probleme”, a spus Lopetegui, care consideră că șansele de calificare sunt egale.

Meciul se va juca cu casa închisă
Aşa cum era de aşteptat, organizatorii au vândut toate biletele pentru meciul CFR Cluj – FC Sevilla, iar în tribune sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de spectatori. În acest sezon, CFR a mai jucat cu casa închisă partidele cu Celtic Glasgow şi Lazio Roma. În schimb, cei interesaţi pot să-şi cumpere de la casele de bilete ale stadionului “Dr. Constantin Rădulescu”, bilete la partida retur, de pe celebrul stadion “Ramon Sanchez Piszjuan”, acelaşi pe care Steaua Bucureşti a câştigat, în 1986, Cupa Campionilor Europeni. Manşa retur va avea loc pe 27 februarie, iar un bilet costă 35 de euro.
Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to Dan Petrescu ştie de ce are nevoie CFR ca s-o încurce pe Sevilla

  1. ??????

    @ Opinați că dacă ar fi avut un antrenor mai bun CFR Cluj ar fi putut să treacă și de FC Sevilia, însă nu se poate aștepta mai mult dacă acesta este nivelul antrenorilor din Liga întâi, Dan Petrescu fiind și antrenorul echipei campioane din fotbalul românesc, ?