Cozmin Saşa, candidat Pro România la Primăria Câmpia Turzii: “Ştiu, pot și vreau să aduc schimbarea orașului!”

Echipa Pro România propune o modernizare radicală a administrației din Câmpia Turzii. În opinia lui Cozmin Saşa, candidat pentru funcţia de primar, acum se sfârșește un mandat local al “încremenirii edilitare”. El intră în această competiţie electorală din dorința de a se dedica total dezvoltării municipiului.

Reporter: Aţi fost desemnat candidatul Pro România la funcţia de primar al municipiului Câmpia Turzii. Erau probabil şi alte variante în cadrul organizaţiei, de ce credeți că se mizează pe dumneavoastră?

Cozmin Saşa: Câmpia Turzii are nevoie de un primar profesionist, iar amatorismele pe care le-am văzut în ultimii 4 ani la nivelul administrației locale trebuie să înceteze! Am conceput construcția organizației Câmpia Turzii fără să respect rețeta clasică a unui politician, convins că este nevoie de un nou mod de a face politică, pornind de la o viziune centrată pe dezvoltarea comunității, astfel încât oamenii din comunitatea noastră să fie principalii beneficiari ai ideilor și proiectelor pe care eu și echipa mea le propunem. Privesc proiectul Pro România ca pe un proiect de viață, nu ca pe o oportunitate de moment. Sunt un om serios, onest, integru, un manager experimentat, un lider suficient de matur încât să fiu capabil să îmi asum responsabilitatea unei funcții de o asemenea anvergură. Sunt convins că sunt cel mai potrivit candidat care ar putea asigura echilibrul necesar pentru funcționarea corectă a administrației locale, astfel încât să fie înțelese nevoile tuturor, idiferent că ne referim la mediul de afaceri, angajați, pensionari, tineri, persoane cu probleme speciale din punct de vedere social sau la societate în ansamblul ei.

Pe scurt: știu, pot și vreau să aduc schimbarea orașului. Cu siguranță aceste atuuri au fost convingătoare pentru desemnarea candidaturii mele.

Reporter: Ce propune Pro România pentru Câmpia Turzii?

Cozmin Saşa: Echipa Pro România propune o modernizare radicală a administrației locale. Există în acest oraș o letargie fantastică, se sfârșește un mandat local al încremenirii edilitare, iar politica se derulează pe Facebook, nu în teren. Este suficient să ne uităm, de exemplu, la actuala organigramă după care funcționează Primăria. Chiar și la acest nivel, al politicii de personal, se observă clar că avem parte de un management defectuos, depășit de distribuția funcțională a resurselor umane. Noi propunem ca un rol central în desfășurarea activității să îl ocupe un “departament de proiecte finațate cu fonduri europene”. Acesta va avea ca principal obiectiv asambalarea unei echipe de profesioniști, cu competențe în elaborarea de proiecte și obținerea de finanțări, care să aibă ca rezultat oportunități de dezvoltare pentru comunitate. Astăzi, această activitate se desfășoară într-un mod obscur, în cadrul unui compartiment subordonat unui director executiv, la Direcția Relații cu Comunitatea. La așa viziune, așa performanță.

Reporter: Ce vă determină să intraţi în această competiţie?

Cozmin Saşa: Intru în această competiție din dorința de a mă dedica total dezvoltării municipiului. Cei care mă cunosc știu că ceea ce am obținut și realizat până astăzi îmi asigură mie și familiei mele un nivel de trai mai mult decât decent, iar pentru asta îi mulțumim lui Dumnezeu. Sunt foarte motivat să mă implic, să îmi pun toată experiența în slujba comunității. Îmi doresc să punem împreună Câmpia Turzii pe un drum sigur și prosper, în care să-și găsescă viitorul și generațiile care vor veni. Nu imi doresc să mai fim doar un furnizor net de oameni inteligenți și capabili care pleacă din acest oraș. Desigur că fiecare își alege calea pe care o consideră cea mai potrivită, dar eu îmi doresc să oferim tuturor un nivel ridicat al calității vieții, astfel încât Câmpia Turzii să fie un municipiu în care să îți dorești să trăiești și să trăiești foarte bine.

Reporter: Care ar fi cele mai importante probleme ale municipiului?

Cozmin Saşa: Din păcate, în toate domeniile elementare suntem rămași în urmă față de alte localități din zonă. Fie că vorbim despre salubritate, infrastructură, turism, vedem o lipsă evidentă de viziune a actualei administrații. Nu ii acuz de rea voință, cât mai degrabă de nepricepere și lipsă de profesionalism. Lucruri făcute anapoda, lucruri făcute pe principiul “merge și așa”, în mod amatoricesc. Consider că aceasta este principala problemă a municipiului și este o problemă majoră. Din punctul meu de vedere este foarte important ca promovarea în funcții de conducere în Primărie să se facă exclusiv pe criterii de competență, competitivitate, meritocrație și nicidecum pe criterii de apartenență politică.

Reporter: Care ar fi principalele măsuri ce trebuie luate în acest oraş pentru a creşte calitatea vieţii locuitorilor?

Cozmin Saşa: Dezvoltarea economică este principalul obiectiv pe care trebuie să îl aibă orice administrație. Numai o societate prosperă își poate permite să susțină un sistem de sănătate de calitate, un sistem de educație și servicii sociale de calitate. Astăzi, principalii angajatori din municipiul nostru sunt Primăria și Compania de Apă Arieș. Lucrul acesta nu este în ordine. Trebuie să ne folosim toate resursele și toată priceperea de care dispunem, pentru a crea un sistem prin care să atragem investitori serioși în zonă, care sa găsească un partener credibil și predictibil în administația locală. Doar așa poate fi dezvoltat un mediu de afaceri efervescent, care să furnizeze alternative de succes la locurile de muncă din sectorul public.

Reporter: Administrația judeţeană promite de mult timp înfiinţarea în zona Câmpia Turzii a parcului industrial Tetarom 5, menit să atragă investitori şi să revitalizeze economia locală. De ce credeţi că nu s-a reuşit realizarea acestui proiect?

Cozmin Saşa: Administrația județeană ar fi putut să sprijine mai mult comunitatea din Campia Turzii, măcar prin prisma faptului că primarul din Câmpia Turzii și președintele Consiliului Județean au aceeași culoare politică și o relație la nivel personal, din câte știu. Din păcate, este absurd că punem problema în felul acesta, dar chiar și așa, sprijinul județean a fost inexistent. Dacă oamenii sunt ținuți în necunoaștere, la un moment dat se ceează convingerea generală că efectiv nu se poate face mai mult, mascând de fapt nepriceperea, ignoranța și delăsarea. Probabil au considerat că sunt alte priorități în alte zone în care nu stau atât de bine din punct de vedere politic cum stau la Câmpia Turzii și de aceea probabil au ignorat acest municipiu și implicit, realizarea parcului industrial. Referitor la acest subiect, vom propune crearea unui “Departament pentru relația cu Mediul de Afaceri”. Acesta va avea ca principal obiectiv planificarea unui sistem de facilități pe care le putem oferi în general investitorilor, pe de o parte, identificarea și ofertarea investitorilor, pe de altă parte, cu indicatori de performanță foate bine definiți.

Știm ce avem de făcut. Important este ca, prin votul lor, concetățenii noștri să ne dea posibilitatea de a ne pune în practică viziunea și programul.

Articole din aceeasi categorie