Coronavirus în aproape 20 de școli clujene. Caz de COVID și la CJ Cluj

Și mai mulți elevi infectați cu coronavirus, în școlile clujene

Autoritățile clujene au anunțat, ieri, o creștere a cazurilor de infectări cu COVID-19, în rândul elevilor și cadrelor didactice. „Avem în total 25 elevi pozitivi din 19 unități de învățământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla și comune, și 12 cadre didactice pozitive din unități de învățământ din Cluj-Napoca, Dej, Huedin”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Un caz e infectare cu coronavirus s-a înregistrat și la Consiliul Județean Cluj. Potrivit unor informații obținute de ziarul Făclia este vorba de un funcționar din cadrul Direcției Achiziții. Bărbatul a aflat că este infectat cu coronavirus, marți seara când a primit rezultatele testului COVID, iar miercuri nu s-a mai prezentat la serviciu, anunțând reprezentanții instituției că rămâne în izolare timp de 14 zile. Surse din Consiliul Județean Cluj susțin că angajați din Direcția Achiziții sunt extrem de îngrijorați de faptul că unul dintre colegii lor a fost depistat cu COVID deoarece mai mulți dintre ei au probleme de sănătate.

La Cluj a fost raportată, miercuri o nouă explozie de îmbolnăviri cu noul coronavirus,-83 de persoane fiind confirmate în acest sens.

În momentul de față, 33 persoane sunt internate în ATI, din care 25 din județ. În total, s-au vindecat și au fost externate 829 de persoane, din care 668 din județul Cluj , dar au decedat 75, din care 53 din județulnostru.

Ieri, la nivel național, 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 116.415 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 93.558 persoane au fost declarate vindecate.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.278.125 de teste.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie