Copiii în… Tinda Bisericii

În organizarea Cercului Preoţesc din cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla, în perioada mai – septembrie 2019 se derulează proiectul „Copiii în… Tinda Bisericii”.

Prima acţiune a şi avut loc zilele trecute, la Parohia Gherla III „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni”, urmând ca în continuare astfel de activităţi să se desfăşoare la Parohia Mintiu Gherlii (1 iunie), Parohia Gherla II (3 august) şi Parohia  I (7 septembrie).

Încă de la început proiectul se bucură de mare succes. La prima acţiune de la Parohia III, de pe strada Clujului, au participat nu mai puţin de 130 de tineri şi copii, unii mai mari, alţii mai mici, dar scopul participării lor a fost desfăşurarea unor activităţi moral-religioase şi cultural-educative în jurul bisericii. În program au figurat multiple  activităţi care contribuie la dezvoltarea abilităţilor şi la perfecţionarea cunoştinţelor biblice. Înainte de a demara această acţiune de suflet, participanţii au asistat la slujba religioasă oficiată în biserică de mentorul acestei acţiuni, părintele protopop Paul Iulian Isip, care i-a îndemnat pe copiii şi tinerii care au ocupat locuri în băncile frumosului lăcaş de cult la multă smerenie şi har, să devină buni creştini şi să frecventeze biserica. Participanţii au manifestat mare interes faţă de această adevărată oră de educaţie religioasă, pentru unii dintre ei constituind o premieră prezenţa la astfel de activităţi. În cadrul  întâlnirii, micii creştini au participat la prelegeri biblice şi au fost angrenaţi în jocuri interactive, concursuri sportive, activităţi meşteşugăreşti, ateliere de pictură, proiecţii de filme. Totodată, copiii au învăţat cântece religioase şi au făcut cunoştinţă cu mesajul  Bibliei. Majoritatea activităţilor s-au desfăşurat în curtea bisericii, iar cunoştinţele de artă meşteşugărească şi de artizanat, precum şi cele de pictură, au fost însuşite în atelierele de creaţie şi în muzeul amenajat la subsolul  lăcaşului de cult.

Următoarea acţiune din cadrul  proiectului „Copiii în… Tinda  Bisericii” se va derula la  1 iunie, la Parohia Ortodoxă din Mintiu Gherlii (preot paroh: Marius Ormenişan).

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie