Copiii englezi, printre cei mai nefericiţi din lume

Copiii din Anglia sînt printre cei mai puţin fericiţi din lume, potrivit unui studiu internaţional de proporţii care arată că una din cinci fete preadolescente din Marea Britanie suferă de anxietate în privinţa felului în care arată.

În pofida faptului că beneficiază de unele dintre cele mai înalte standarde de viaţă din lume, copiii englezi sînt mai puţin fericiţi decît copiii din unele ţări aflate în curs de dezvoltare, cum ar fi Algeria, Brazilia şi Africa de Sud, indică studiul publicat de organizaţia Children’s Society şi preluat de The Daily Telegraph. Potrivit acestuia, deşi copiii englezi sînt mai puţini îngrijoraţi în privinţa locuinţei, banilor sau a prietenilor decît copiii din multe alte ţări, aceştia îşi fac mai multe griji cu privire la sănătate, felul în care învaţă şi felul în care arată.

Cercetarea, bazată pe o serie de studii internaţionale existente, conţine prima analiză a rezultatelor “Children’s Worlds survey”, un studiu în curs de desfăşurare în care sînt implicaţi 16.000 de copii cu vîrste cuprinse între 10 şi 13 ani din 11 ţări ale lumii (România, Spania, Israel, Brazilia, Statele Unite, Algeria, Africa de Sud, Chile, Anglia, Coreea de Sud şi Uganda).

Per ansamblu, Anglia s-a clasat pe locul al nouălea din 11 ţări, pe baza răspunsurilor copiilor la o serie de întrebări despre fericire şi sursele de stres, doar în faţa Coreii de Sud şi Ugandei, unde copiii se simt şi mai nefericiţi decît cei englezi.

Articole din aceeasi categorie