CONTRASTE – CONTRASTE – CONTRASTE

Cozile depășesc programul zilnic de lucru

Nedoritele, obositoarele și stresantele cozi de pe vremea răposatului ,, iubit conducător’’, care durau, uneori, cât programul de lucru al magazinelor alimentare, le găsim și azi la unele servicii de interes public din municipiul Cluj – Napoca.

Bunăoară, la Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord, cozile încep la ora 8 dimineața și, uneori, nu se termină nici la ora 15 când unitatea de pe strada Memoradumului își închide ghișeele.

Nu puține sunt zilele când abonații acestei unități furnizoare de curent electric sunt nevoiți să stea ore în șir la coadă pentru a plăti consumurile de energie, a-și face contracte, sau a rezolva diferitele probleme și necazuri ce apar în raporturile contractuale.

Un exemplu edificator al modului cum se derulează, aici, relația cu publicul, se observă cu claritate din imaginea de față, surprinsă luni și marți, în jurul orei15, adică înainte de închiderea programului afișat pe ușa unității, în spatele căreia, dar și în fața ei, zecile de persoane trebuie să îndure căldura  zilei cu masca pe figură.

Și când te gândești cum știu să crească mereu prețul curentului, de ce nu fac eforturile necesare să îmbunătățească și serviciile pentru cei ce stau la coadă, majoritatea fiind vârstnici care vin să-și plătească consumurile din modestele lor pensii?.

Și cum unii știu să facă haz de necaz, un tip sătul de așteptare spunea că dacă avea o mistrie și ceva ghips sau ciment, în orele de așteptare putea să le repare și zidul decojit din dreapta ușii acestui sediu.

Din păcate și la alți furnizori de energie lucrurile stau în aceeași notă a disprețului față de abonați, ba mai mult când factura nu este onorată la termen primești zapisca ce te anunță că vei fi deconectat și uită nota cu exorbitantele costuri ale reconectării. Și tot la întârziere îți aplică penalități, iar pentru estimativele sume încasate în plus, de sute de lei, până la regularizări, nu-ți dă nici dobândă și nici…mulțumiri !?.

Se asfaltează drumurile din Ciucea

O știre plăcută am primit de la primarul comunei Ciucea, dl. Florin Radu Abrudan, care ne informează că aici au început lucrările de asfaltare a străzilor din perimetrul localității Ciucea, care însumează o lungime de 5,5 km. Investiția în valoare de 4 milioane lei a fost posibilă printr-un proiect eligibil  finanțat de  PNDL.

Tot pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, s-a semnat și vor demara lucrările unui important proiect ce vizează asfaltarea tuturor străzilor și ulițelor din satele comunei Ciucea. Investiția este asigurată din fonduri europene, pe Măsura 7 . 2 și însumează o valoare de cinci milioane lei.

Contraste în curtea Primăriei

Între proiectele inițiate și concretizate de fostul primar, Ionel Bodea, se numără și noul sediu al administrației publice de la Căpușu Mare, o clădire cu o arhitectură modernă, plăcută, care  dă și o notă de modernism perimetrului civic al comunei, sediu în care fostul edil nu a mai profitat patru ani de vremelnicul fotoliu.

Din păcate în fața acestei plăcute construcții administrative se află un imobil vechi, neîntreținut, ai cărei pereți stau să se prăbușească sub privirile indolente ale decidenților din această unitate administrativ teritorială, nu de azi, nici de ieri, ci de ani de zile. Peisajul este mai mult decât dezolant datorită și faptului că o bună parte din această clădire bolnavă este flancată de numeroase tomberoane de plastic colorate în verde, galben și albastru, care zac aici nefolosite de aproape zece ani. Viceprimarul comunei, Rancz Zoltan,  spune că asemenea tomberoane stau nefolosite, blocate din ordinul mai marilor județului, în majoritatea comunelor noastre, degradân – du – se  de frigurile iernii și căldurile acestui anotimp, în timp ce primăriile așteaptă să fie puse în circuitul colectării selective a materialelor recuperabile.

Rubrică realizată
de Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie