CONTRASTE – CONTRASTE – CONTRASTE

Gunoaie lângă uşa magazinului alimentar

La capitolul gunoaie stăm excelent şi putem…concura cu alte judeţe cu şanse mari de a câştiga ,, Mătura şi făraşul”, sau alte…trofee de real folos pentru igienizarea localităţilor, mai ales că luna aprilie au botezat-o bătrânii noştri, chiar luna curăţeniei.

Însă curăţenia aceasta care are şi valenţe civice, prin multe, chiar foarte multe locuri strică imaginea optică, mai ales dacă aceste vetre de gunoaie zac în centrul aşezămintelor umane.

Bunăoară, în centru Gilăului, de mai bine de un an de zile lângă magazinul alimentar aflat vis-à-vis de Profi, se află un teren cu un gard distrus unde se aruncă gunoaie de toate… sortimentele.

Întrebând administratoarele magazinului, doamnele Maria şi Claudia, cine este proprietarul acestui teren, au răspuns că nu-l cunosc, iar mizeria este aruncată sfidător lângă magazin.

Poate după apariţia acestor rânduri, cei îndrituiţi vor găsi titularul poziţiei cu pricina, şi-l vor convinge să asaneze gunoaiele din centrul civic al acestui sat cu bună reputaţie şi un confort civic în plină ascensiune.

Fără căldură de două săptămâni

Deşi adevărata iarnă şi-a arătat puterile chiar în acest capricios Martie, în unele blocuri de locuinţe unde au rămas 2 – 3 apartamente în care nu sunt montate centrale termice de apartament, nu se mai dă căldură.

Fiind sesizaţi de locatarii din Bl.M – 5, sc 3, de pe strada Fabricii nr. 1, ne-am adresat dispeceratului de la Regia de Termoficare a municipiului Cluj – Napoca, cu mai bine de 15 zile în urmă, de unde am fost informaţi că agentul termic, mai nou, se dă numai dacă temperatura scade sub 10 grade.

Din nefericire, temperaturile au scăzut sub – 5 grade, iar caloriferele au rămas tot reci!

Administratorul de bloc nu ştie nimic de ce aceste persoane trebuie să tremure, în schimb nu-i va fi uşor să adune banii pentru facturi, că poate unora le-o fi îngheţat şi…portofelul, iar în final punem şi noi o întrebare: Cu ce termometre măsoară cei din călduroasele birouri ale Regiei, temperaturile acestei ierni târzii?.

Iaurt expirat la Profi

Fiind un fidel cumpărător de la magazinele Profi, am găsit şi câteva chestiuni discutabile, în timp, unele vizând calitatea fructelor, altele la neconcordanţa preţurilor de la raft, cu cele de la casă.

Duminica trecută, la Profi Mărăşti, am pus în coş un iaurt care era expirat de opt zile, nu opt ore…

Noroc că am stat la coadă şi am avut timp suficient să-mi verific termenul de valabilitate al produselor.

Abordându-l pe şeful de tură al unităţii, acesta şi-a cerut scuze motivând că nu are personal cu care să facă sortarea produselor expirate, ba mai mult, o angajată, ce aranja marfa pe rafturi, mi-a recomandat ,, să fiu bun, că-i duminică”!

Şi cum doamna avea câţiva…ghiocei la tâmple, mi-a fost jenă să o rog să consume acel iaurt, că poate primea şi dumneaei gustul iaurtului…

Rubrică realizată de
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie