Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, găzduită de USAMV

Peste 400 de specialiști din 15 țări ale lumii participă, în perioada 26 – 28 septembrie, la cea de-a 16-a ediție a conferinței internaționale „Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, organizată la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

„Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter/transdisciplinaritatea. Speakerii invitați, din țară și străinătate, vor construi un program de stimulare cu ajutorul prezentărilor orale și al posterelor selectate și vor descrie rezultatele științifice și tehnice avansate, în contextul Programului european de cercetare «Orizont 2020» și al dezvoltării naționale de cercetare – Programul de inovare, referitor la științele vieții. De asemenea, în cadrul conferinței vor fi organizate expoziții în domeniul Științelor vieții” – informează USAMV.

Lucrările conferinței se vor desfășura pe secțiuni – Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului. Vor participa și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar din străinătate vor sosi la eveniment specialiști din Algeria, Belgia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Indonezia, Iordania, Serbia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia și Vietnam.

Conferința se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în Aula „Mihai Șerban”, Institutul pentru Științele Vieții, Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate, Amfiteatrul Roșu (Biblioteca USAMV) și Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate. În deschiderea reuniunii internaționale, de la ora 9:00, USAMV Cluj-Napoca va decerna titlul de Doctor Honoris Causa prof. dr. Adrian Curaj, director UEFISCDI, și prof. dr. Valeriu Tabără, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS).

M. T.

Articole din aceeasi categorie