Conferința Episcopilor din România: Semnal de alarmă după modificarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului

Conferința Episcopilor catolici din România (CER), prin Comisia de Învățământ, trage un semnal de alarmă după modificarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin Legea 45/3.04.2020, publicată în Monitorul oficial nr. 287/6.04.2020.

Potrivit unui comunicat de presă, episcopii semnalează că modificările legislative nu s-au făcut în baza unei consultări prealabile a tuturor factorilor implicați în procesul de educație, printre care se numără și Biserica, și atrag atenția că obligativitatea orelor de educație sexuală reprezintă „o încălcare a drepturilor părinților, garantate de Constituția României”.

„Părinții sunt primii responsabili de educația copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor și respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, școala le poate pune la dispoziție astfel de cursuri”, se afirmă într-o scrisoare deschisă din 28 aprilie 2020, semnată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București și președinte al Comisiei de Învățământ a CER.

Un semnal de alarmă a fost tras, zilele trecute, și de Patriarhia Română, reprezentanții acesteia apreciind că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă „un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie