Conferinţă: Cum să generezi un cortex cerebral uman în laborator

Dr. Sergiu P. Paşca (Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Standford University, SUA) va susţine joi, 14 aprilie, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment organizat de Laboratorul de Neuroştiinţe Cognitive al Departamentului de Psihologie – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, UBB, prelegerea cu titlul „Cum să generezi un cortex cerebral uman în laborator?”

Sergiu-PascaEvenimentul se va desfăşura de la ora 16:00, în Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu nr.1, et. 2).

„Cercetările realizate de dr. Sergiu Paşca investighează dezvoltarea cortexului cerebral uman cu scopul de a identifica procesele patologice care stau la baza unor tulburări psihice, precum autismul şi schizofrenia. Domnia sa este primul neurobiolog care a folosit celule stem induse pentru a descrie caracteristicile neuronilor de la pacienţi cu autism. De asemenea, a dezvoltat un model experimental care permite pentru prima dată studierea formării cortexului cerebral uman în condiţii de cultură” – precizează organizatorii evenimentului.

Dr. Sergiu P. Paşca este absolvent al Facultăţii de Medicină a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Înainte de plecarea în SUA a predat la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, de la UBB. Pentru cercetările sale de pionierat din domeniul neurobiologiei a primit mai multe premii prestigioase –  NIMH Director’s BRAINS Award, NIMH; NARSAD Young Investigator Award, Brain & Behavior Research Foundation; MQ Fellow Award for Transforming Mental Health, MQ Foundation, London; IBRO Outstanding Research Fellow, International Research Organization (IBRO) ş.a.

M. T.

Articole din aceeasi categorie