Conferința anuală a USAMV – „Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” – organizată online

Circa 250 de specialiști din România și străinătate participă, în 24 și 25 septembrie, la cea de-a 9-a ediție a conferinței internaționale „Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, organizată (online!) de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților universității clujene, evenimentul virtual, cu sesiuni interactive și discuții de tip panel, va oferi cercetătorilor din întreaga lume „șansa de a se conecta între ei, prin schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, precum și perspective în științele vieții”, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

Lucrările conferinței se vor desfășura pe secțiuni: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului. Între cercetătorii implicați în cele două zile de conferință se vor afla și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Din străinătate, vor susține prelegeri specialiști din Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Polonia și Serbia.

M. T.

Articole din aceeasi categorie