Concursul național „Fotografia–document etnografic”, la a XVII-a ediție

Iubitorii satului tradițional sunt invitați de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj să se înscrie la cea de-a XVII-a ediție a concursului național „Fotografia–document etnografic”.

Competiția se adresează atât fotografilor profesioniști și fotografilor amatori care cutreieră satele pentru a imortaliza arhitectura tradițională, chipuri de țărani, obiceiuri și tradiții, cât și celor care dețin fotografii vechi în albumele familiei.

Doritorii pot trimite fotografii color și alb-negru, cu temă liberă etnografică, ce oglindesc elemente de cultură tradițională din satele românești. Totodată, în cadrul secțiunii speciale din acest an pot fi înscrise fotografii recente, cu tema „Pridvorul” (târnaț, cerdac, prispă, verandă).

O altă secțiune importantă a acestui proiect fotografic este cea dedicată reproducerii de fotografie veche. Aici se pot înscrie toți cei care dețin în albumele de familie fotografii vechi, ce pot reconstitui fidel universul satului de altădată.

Termenul limită pentru înscrierea fotografiilor în concurs este 2 octombrie 2020. Lucrările selectate de juriu vor fi premiate și prezentate în cadrul vernisajului organizat în luna noiembrie la Cluj-Napoca și, ulterior, în alte orașe din țară sau străinătate, în expoziții itinerante.

Concursul național „Fotografia–document etnografic” este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Asociația ArtImage și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

M. T.

Articole din aceeasi categorie