Concurs: „Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice – mesaj pentru Copenhaga”

Elevii claselor V – VIII, preocupaţi de ameninţarea schimbărilor climatice, pot participa, pînă în 14 aprilie a. c., la cea de-a doua ediţie a concursului naţional „Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice”.

Concursul este organizat de Fundaţia TERRA Mileniul III, în parteneriat cu Asociaţia ALMA-RO, cu sprijinul Reţelei de Tinerii-ambasadoriAcţiune pentru Climă – România (RAC-RO) şi al Didactica PublishingHouse, fiind susţinut financiar de Ambasada Danemarcei la Bucureşti. Intenţia declarată a organizatorilor este de a le oferi copiilor şansa să transmită mesaje oficialilor ce vor participa la Summit-ul COP15 (decembrie 2009, Copenhaga) şi vor lua decizii cu privire la modul de implicare a României în combaterea schimbărilor climatice.

În urma concursului, care constă în realizarea unor campanii de conştientizare a publicului cu privire la schimbărilor climatice, patru elevi vor fi desemnaţi „ambasadori”, vor fi premiaţi cu o călătorie educaţională în Munţii Carpaţi şi promovaţi ca formatori şi lideri de opinie în cadrul Reţelei de Acţiune pentru Climă – România (RAC-RO).

Detalii despre concurs şi formularele de aplicaţie, la adresa: http://www.rac-ro.ngo.ro/concurs/.

M. T.

Articole din aceeasi categorie