Comuna clujeană cu un singur candidat la Primărie

Comuna clujeană Recea Cristur este singura unitate administrativă din Județul Cluj care are un singur candidat la funcția de primar. Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, cel care și-a depus candidatura este actualul primar, Laurian Alexandru Rus, reprezentant al PNL.

Preşedinţii mai multor organizaţii judeţene spun că în această comună nu s-a încumetat nimeni să-și depună candidatura împotriva actualui primar. Ce e interesant e că și la Consiliul Local au intrat în competiție doar două formațiuni politice. Este voba de PNL, care are o listă de 12 candidați și Pro România, care a propus doar doi candidați.

Potrivit unei centralizări făcute de ziarul Făclia, în județul Cluj în cursa pentru alegerile locale au fost depuse 7.042 candidaturi pentru funcțiile de primar, consilier local, consilier județean și președinte al consiliului județean. Dintre aceștia, 377 candidează pentru funcția de primar, 10 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, 5.864 doresc să prindă mandat de consilier local iar 791 se bat pentru cele 33 de locuri în forul deliberativ județean.

În municipiul Cluj-Napoca s-au depus 14 candidaturi pentru funcția de primar iar 267 de clujeni au intrat în bătălia pentru un mandat de consilier local.

La Câmpia Turzii s-au încris în bătălia electorală pentru funcția de primar șapte candidați iar 141 de persoane vor un loc în deliberativul local.

În municipiul Dej, potrivit datelor Biroului Electoral Central, bătălia pentru funcția de primar se dă între șase candidați. Pentru Consiliul Local Dej s-au înscris în competiție 173 de persoane.

Postul de primar al municipiului Gherla e vânat de șase candidați iar pentru Consiliul Local Gherla s-au depus 133 de candidaturi.

La Primăria Turda, competiția electorală pentru funcția de primar e aproape la fel de mare ca la Cluj-Napoca. Confom datelor BEC, în cursa pentru funcția de edil s-au înscris 12 persoane în timp ce alte 278 candidează pentru deliberativul local.

În bătălia electorală de la Huedin s-au înscris patru persoane pentru funcția de primar iar 106 pentru un mandat de consilier local.

Articole din aceeasi categorie