Compartimentul ATI al Spitalului de Pneumoftiziologie, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație

Treizeci de echipamente noi și aparate medicale de ultimă generație au fost achiziționate de Consiliul Județean Cluj și date în folosință Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

„Din cei aproximativ 960.000 de lei alocați în acest scop din bugetul forului administrativ județean, au fost cumpărate, pentru dotarea Compartimentului Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Secției de Chirurgie Toracică, trei aparate de ventilație mecanică în terapie intensivă, de ultimă generație, și suport ventilator prelungit. Fiecare pat al Compartimentului ATI a fost dotat cu un aparat de ventilație mecanică, un monitor de funcții vitale și trei seringi automate” – informează CJ Cluj, prin intermediul unui comunicat remis, luni, presei.

Potrivit aceluiași document, Compartimentul ATI al spitalului a fost dotat și cu un videolaringoscop cu lamă pentru intubație dificilă, fibrobronhoscop și monitor portabil. De asemeni, au fost achiziționate șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, un ecograf Doppler, un electrocardiograf, două bucăți troliu medicație ATI, necesare pentru administrarea medicației pacienților și pentru controlul acesteia, și o stație centrală de monitorizare, pentru supravegherea centralizată a pacienților.

Compartimentul ATI al Secției de Chirurgie Toracică a fost dotat și cu șase paturi de terapie intensivă. De asemeni, au fost achiziționate nouă injectomate pentru efectuarea analgeziei controlate și anesteziei controlate intravenos.

M. T.

Articole din aceeasi categorie