Comandament Operativ Naţional pentru vizita Papei Francisc în România

În contextul vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în România în acest an, a fost constituit Comandamentul Operativ Naţional „Vizită Papa Francisc I – 2019” la nivelul conducerilor instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, informează un comunicat de presă, citat de AGERPRES.

Fiecare instituţie, în limitele competenţelor legale, va stabili şi adapta măsurile de securitate necesare, astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor cotidiene şi fără să impună restricţii deosebite.

Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj, precum şi Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc.

Conform sursei citate, având în vedere importanţa vizitei şi numărul mare de participanţi preconizaţi la cele patru evenimente, Comandamentul Operativ Naţional a organizat şedinţe de lucru atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu. De asemenea, au avut loc mai multe întâlniri cu autorităţile locale din Iaşi, Alba şi Harghita, dar şi cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxă şi Catolică.

Articole din aceeasi categorie