CNSAS a respins contestaţia arhiepiscopului de Alba-Iulia la decizia de colaborare cu Securitatea

Colegiul CNSAS a respins, în şedinţa de ieri, contestaţia depusă de arhiepiscopul de Alba-Iulia, Andrei Andreicuţ, la decizia de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică primită anterior de înaltul ierarh, au declarat surse din Consiliu. Potrivit aceloraşi surse, deciziile în privinţa episcopului de Arad, Timotei Seviciu, şi episcopului de Argeş, Calinic Argatu, au fost amînate pentru şedinţa următoare.

Arhiepiscopul de Alba-Iulia, Andrei Andreicuţ, a primit verdict de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică în urma şedinţei Colegiului CNSAS din data de 13 septembrie. Arhiepiscopul a declarat că în 1983 a fost chemat la Miliţia municipiului Cluj-Napoca, unde a fost şantajat că ori semnează un angajament de colaborare cu Securitatea, ori este arestat pe loc, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

“Mi-au pus în faţă o alternativă: ori semnez, ori mă arestează. Securitatea a vrut să insinueze că i-aş fi dat mită avocatului Ion Dobreanu, pentru ca un băiat să intre la seminarul de teologie” – explica atunci Andrei Andreicuţ.

Articole din aceeasi categorie