Clujenii, iubitori de animale

Aproape 20 de căţei au fost adoptaţi în cadrul “Zilei porților deschise” la Centrul de Întreținere și Adăpost Câini Fără Stăpân de pe strada Bobâlnei nr. 65 din Cluj-Napoca. eveniment organizat de Regia Autonomă a Domeniului Public. Organizatorii spun că întrunirea iubitorilor de animale de săptămâna trecută a avut un ecou neaşteptat, poate şi pentru că vremea a ţinut cu ei.

Pentru a încuraja adopția de câini din centru, publicului i-au fost oferite cadouri, constând în hrană și accesorii pentru cățelul adoptat. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost amplasate standuri cu pliante și alte materiale informative, iar vizitatorii au avut ocazia să se informeze direct de la reprezentanții organizațiilor și instituțiilor participante cu privire la  necesitatea sterilizării și microcipării animalelor de companie.

Unul dintre organizatorii Zilei Porţilor Deschise, dr. Cristi Pop spune că adoptarea a 19 căţei înseamnă foarte mult, pentru această perioadă a anului.

“Au fost adoptaţi 19 căţei şi au fost între 60 şi 70 de vizitatori, ceea ce este foarte mult. Lunile iulie şi august sunt, în general, luni cu foarte puţini vizitatori şi foarte puţine adopţii, în această perioadă fiind un fel de sezon mort la noi.

19 adopţii probabil că totalizează mai mult decât toată media lunară, iar noi am făcut acest lucru într-o singură zi. Deci este foarte bine. Ne-am hotărât ca perioada aceasta să o consacrăm în fiecare an unei zile mai mari a porţilor deschise. Este o perioadă foarte propice întâlnirilor şi vizitelor la centru şi pentru că este cald, e vreme frumoasa. A fost un moment frumos, în care s-au întâlnit şi ong-urile între ele şi au avut discuţii productive.

Am folosit spaţiul liber din curte ca loc de conferinţe. În mod sigur repetăm experienţa şi la anul, pentru că a fost un succes neaşteptat, fantastic, iar atmosfera a fost foarte frumoasă”, a declarat dr. Cristi Pop.   

“Ziua porților deschise” la Centrul de Întreținere și Adăpost Câini Fără Stăpân  are ca scop principal informarea și educarea publicului cu privire la protecția animalelor, încurajarea voluntariatului în acest domeniu, precum și stimularea adopțiilor câinilor fără stăpân.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie