Cine sunt candidații cu care Pro România vrea să cucerească Consiliul Local Cluj-Napoca?

Remus Lăpușan
Partidul Pro România se definește ca un start-up politic, adică o formațiune nouă, dinamică, formată majoritar din oameni care nu au mai activat în politică, cu ambiții mari de reformare și modernizare a administrației locale. Lista partidului este alcătuită din profesioniști care activează în domenii diferite, ce se pot completă reciproc pentru a forma o echipă puternică, capabilă să ofere cele mai bune soluții de dezvoltare pentru municipiu.
Iată cine sunt oamenii aflați pe primele poziții în lista candidaților Pro România:
Dan Codrean este un clujean autentic, în vârstă de 38 ani, care își dorește pentru sine, pentru familia sa și pentru întreaga comunitate din Cluj-Napoca un viitor în care „calitatea vieții” să nu reprezinte doar o noțiune abstractă sau un deziderat fantezist, ci o coordonată prioritară a programului administrației locale. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a ales sa facă pasul spre profesia de avocat, devenind membru al Baroului Cluj din 2006. Dorința de perfecționare și de dezvoltare profesională l-au determinat să urmeze cursurile masterale ale Facultății de Drept din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir și, în prezent, pe cele ale Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
În paralel, Dan Codrean s-a specializat în lobby și advocacy, ajungând să cunoască aspecte ce țin de procesul de luare a deciziilor la nivelul administrației publice, de modul de implicare al factorilor relevanți în luarea deciziilor și de transparența decizională. A devenit mediator și, nu în ultimul rând, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj.

Dan Codrean
Dan Codrean are experientă și în ceea ce privește administrația publică, acumulată inclusiv în perioada 2014-2015, când – la vârsta de 31 de ani – a ocupat funcția de subprefect al județului Cluj. A absolvit și Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, din dorința sinceră de a putea răspunde, la cel mai înalt nivel, cerințelor pe care o funcție publică le presupune.
Dan Canta este clujean și are 63 de ani. Inginer constructor prin vocație, cu o experiență administrativă relevantă, a fost inițiatorul și promotorul unor proiecte de anvergură, care au marcat ireversibil evoluția zonei metropolitane a Clujului: Stadionul Cluj Arena (în mandatul de consilier județean), cartierul de locuințe Cetatea Fetei din Florești (în mandatul de subprefect), investiția cu finanțare europeană de 18 milioane de euro de deviere a râului Someș, care a permis extinderea pistei Aeroportului internațional din Cluj-Napoca (în mandatul de director al administrației regionale a Apelor Române).
Adrian Magdaș s-a născut la Dej, are 51 de ani, este căsătorit și are doi copii. Pasiunea sa a fost matematica, astfel că a studiat această specializare la facultate, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, finalizată chiar cu un doctorat în domeniu și completată cu un masterat în management curricular. În prezent este profesor de matematică și director adjunct la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. A acumulat 27 de ani de experiență în predarea acestei materii la nivel liceal, din care 2 ani în Statele Unite ale Americii.
Petruța Bocoș s-a născut la Bistrița, are 41 de ani, este căsătorită și are un copil. Locuiește de 23 de ani în orașul nostru și a absolvit atât studii juridice cât și medicale. S-a specializat pe metode alternative de soluționare a conflictului (ADR – Alternative Dispute Resolution), mediere și arbitraj. De asemenea, în ultimii ani a colaborat pe diferite proiecte europene ca facilitator dezvoltare comunitara și antreprenorială, precum și consilier orientare carieră.
Angela Sacaliș s-a născut la Năsăud, are 42 de ani, a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și este de profesie informatician. După succesul avut ca antreprenor, a decis să se implice în politică pentru a schimba percepția oamenilor despre politicieni.
Sigina Luca este clujeancă, căsătorită, iar azi împlinește 35 de ani. Este de profesie economist și deține o companie privată de curățenie cu peste 100 de angajați. S-a implicat de asemenea într-un alt business, legat de organizarea de evenimente. În cei peste 10 ani de experiență în domeniul afacerilor s-a lovit de numeroase situații și probleme birocratice, astfel că dorește să aducă în administrația publică eficiența prezentă în firmele private.
Criteriile de selectare a persoanelor pe lista Pro România Cluj au ținut cont atât de competențe profesionale și expertiză administrativă cât și de păstrarea unui echilibru între vârste, genuri, ocupații și specializări. Echipa partidului este o alternativă puternică și inovativă la vechile formațiuni politice clujene, care practică de mulți doar „rotația cadrelor”. Consilierii Pro România își asumă transparența totală față de cetățeni și dialogul permanent cu clujenii.
Lista completă de candidați ai partidului la Consiliul Local Cluj-Napoca:
-
Codrean Dan-Cristian
-
Canta Dănuț-Dorel
-
Magdaș Adrian
-
Bocoș Petruța Cristina
-
Sacaliș Angela Emilia
-
Luca Sigina Anamaria
-
Șomlea Dorel Marius
-
Berindean Doina
-
Hada Daniela Ioana
-
Jichișan Dorin
-
Moldovan Gheorghe
-
Katona Gabriel
-
Dreve Adriana Mariana
-
Pop Rozalia
-
Ungur Ioana Ramona
-
Nici Ioana
-
Hoza Raul Șerban
-
Amarii Gabriel
-
Cuc Gianina Camelia
-
Sacaliș Cristian Bogdan
-
Fărcaș Florina Emilia
-
Fărcășan Ioana Florița
-
Apetrei Andreea
-
Bob Ioan
-
Moldovan Ciprian Flavius
-
Apetrei Marian Vlăduț
-
Cîrstea Ștefan Dragoș
-
Prisaceanu Mihai Gheorghe
-
Berindean Călin Octavian
-
Lucaci Vasile
-
Coroiu Romul
-
Coroiu Monica-Raluca
-
Macrea Maria Florica
-
Pulbere Liviu
Produs de Casa de Editură Napoca SRL la comanda Partidul Pro România-Cluj. Cod mandatar financiar 21200010