Chinezii ar fi descoperit un medicament anti – COVID-19

Comisia Națională de Sănătate din China este optimistă cu privire la tratamentul noului coronavirus Covid-19 cu Favipiravir, un medicament antiviral dezvoltat de Toyama Chemical din Japonia.

Conform dcmedical.ro, care citează www.coinspeaker.com, un purtător de cuvânt al Comisiei, Mi Feng, ar fi spus că eforturile autorităților chineze de a trata afectiunile produse de coronavirus dau rezultate, şi că au fost vindecați și externați cel puțin 1.425 de pacienți infectați. Guvernul chinez a aprobat vânzarea medicamentului Favipiravir, în tratarea COVID-19, iar compania farmaceutică Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd a primit de a produce şi vinde Favipiravir.

Directorul Centrului Național pentru Dezvoltare în Biotehnologie din China, Zhang Xinmin, ar fi afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Favipiravir nu este doar eficient, dar și că are efecte secundare ignorabile.

În afară de Favipiravir, se fac teste clinice și pentru alte medicamente, printre care Remdesivir și Clorochinine fosfat (fosfat de clorochinină), ultimul fiind un medicament anti-malarie utilizat de mulți ani în țările unde boala este prezentă, şi care ar fi suficient de puternic pentru a trata pneumonia dată de coronavirus. Nici Remdesivir nu este un medicament nou, acesta fiind aprobat pentru tratarea Ebola.

Articole din aceeasi categorie