CFR continuă în Europa League

CFR Cluj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă de Slavia Praga cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Eden Arena din Praga, în manşa a doua a play-off-ului.

Slavia, cu mijlocaşul român Nicolae Stanciu om de bază, s-a impus prin golul marcat de Jan Boril (66) şi a obţinut o calificare meritată, campioana Cehiei câştigând şi în tur cu 1-0.

Cehii nu au forţat, la adăpostul avantajului din tur, dar au făcut un joc solid şi au împiedicat-o pe CFR să îşi creeze prea multe situaţii periculoase.

Slavia a avut prima ocazie a meciului în min. 4, când Stanciu a tras bun, dar Arlauskis a reţinut în doi timpi.

CFR a jucat curajos şi dictat ritmul o perioadă, reuşind să aibă şi două ocazii bune de gol. Bordeianu (11) a tras din lovitură liberă, dar portarul Kolar a respins. Rondon (17) nu a ajuns la centrarea în forţă a lui Omrani.

Jocul ardelenilor a pierdut din intensitate, iar pe acest fond Slavia a ratat cea mai mare ocazie a partidei, în min. 28, când Masopust, lansat de Stanciu, a scăpat singur cu Arlauskis, dar a trimis un lob pe lângă poartă.

Skoda a fost periculos în două rânduri până la pauză, cu lovituri de cap, în min. 33 (centrare Stanciu) şi 37.

Slavia a avut o şansă mare de a deschide scorul în primul minut al reprizei secunde, dar Arlauskis a respins şutul lui Skoda. Portarul lituanian s-a remarcat şi la şutul de la 22 de metri al lui Stanciu (61).

Gazdele au reuşit să marcheze în min. 66, când Boril a fost găsit liber pe partea stâng a pătruns nestingherit şi a trimis un şut-centrare, pe care Mureşan nu a putut să-l respingă de pe linia porţii.

CFR a nu a reuşit până la final să creeze decât o situaţie notabilă, prin Păun (77), cu un şut la colţul scurt, respins de portar.

Slavia putea să mai înscris o dată, dar Susic (86) a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Helal, devenit primul fotbalist din Bahrain care joacă în UEFA Champions League.

CFR Cluj, care în tur a ratat un penalty, prin Omrani, va continua în grupele Europa League, tragerea la sorţi fiind programată vineri la Monaco.

Articole din aceeasi categorie