Ceremonii prilejuite de hirotonia și instalarea noului episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului

Solemnitățile liturgice prilejuite de hirotonia întru arhiereu a Preacuviosului arhimandrit dr. Benedict Vesa, în urma alegerii sale de către Sfântul Sinod în demnitatea de episco-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, se vor desfășura la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică, 22-23 februarie.

Conform programului anunțat de Biroul de presă al Arhiepiscopiei, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 18:00, după încheierea Vecerniei Mari, va avea loc slujba ipopsifierii – solemnitatea vestirii și chemării la treapta arhieriei.

Duminică, 23 februarie, de la ora 9:30, va avea loc Sfânta Liturghie celebrată în sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte arhiepiscop și mitropolit Andrei, în cadrul căreia va fi oficiată hirotonia întru arhiereu, iar de la ora 12:00 va avea loc ceremonia instalării noului episcop vicar, care va lua numele Benedict Bistrițeanul.

Din soborul de arhierei mai fac parte: ÎPS arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, PS episcop Justin al Maramureșului și Sătmarului, PS episcop Petroniu al Sălajului, PS episcop Gurie al Devei și Hunedoarei, PS episcop Macarie, al Europei de Nord, PS arhiereu vicar Timotei Sătmăreanul și PS arhiereu vicar Teofil de Iberia.

La ceremonie sunt invitați și reprezentanți ai altor Biserici, reprezentanți ai autoritătilor locale, civile și militare, personalități din lumea academică, artistică și culturală, numeroși preoți, călugări și credincioși.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie