Centru comunitar ortodox pentru copiii din Mănăştur

Începînd din luna iulie a acestui an, în cadrul Centrului social-misionar „Sfîntul Vasile cel Mare” din Cluj-Napoca funcţionează „Centrul comunitar pentru tineret”, adresat copiilor din cartierul Mănăştur.

Centrul a fost deschis cu scopul de a oferi un cadru organizat copiilor care doresc să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi educativ, ca o alternativă pozitivă la tentaţiile cotidiene. Programul de funcţionare este de luni pînă vineri, între orele 16 – 20. Activităţile propuse copiilor (pian, pictură, şah, diverse sporturi) sînt asigurate de profesori voluntari şi plătiţi, specializaţi, Centrul comunitar beneficiind şi de o bază logistică şi materiale didactice necesare bunei desfăşurări a acestora.

În prezent, în proiect sînt înscrişi 69 de copii, dar se intenţionează creşterea numărului acestora pînă la cîteva sute.

În cadrul Centrului social-misionar „Sfîntul Vasile cel Mare”, patronat de Arhiepiscopia Clujului, se desfăşoară şi alte proiecte sociale destinate recuperării copiilor aflaţi în abandon şcolar. În cadrul „Şcolii Christiana” funcţionează „Cantina socială Christiana”, care oferă zilnic o masă pentru 65 de persoane nevoiaşe, şi este în desfăşurare proiectul „Solidaritatea creştină”, destinat sprijinirii a 250 de familii cu alimente de bază.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie