CE Franţa 2016 Grupa A

România – Elveţia. Episodul … 13 !

miercuri, 15 iunie, 19.00, Parc des Princes, Paris
România : Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Stanciu, Stancu – Keşeru, antrenor Anghel Iordănescu

Elveţia : Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez – Behrami, Dzemaili, G. Xhaka – Shaqiri, Seferovic, Mehmedi, antrenor Vladimir Petkovic

arbitru Serghei Karasev

asistenţi Nikolai Golubev, Tikhon Kalugin (toţi Rusia)

statistică generală : România – Elveţia 12 5- 2- 5 13:19

Pentru ambele echipe, partida are o miză deosebită. Avantajată este Elveţia, cele 3 puncte putînd cîntări mult în configuraţia finală a grupei A. O eventuală victorie sau un egal duc Elveţia în optimi, asta este sigur.

Situaţia naţionalei României este un pic mai ingrată. O înfrîngere ne scoate 90% din cursa pentru optimi. Nici un egal nu ne avantajează prea mult, dacă ne gîndim la jocul rezultatelor. Singura care ne menţine în cursă este victoria, acesta trebuie să fie cuvîntul de ordine al partidei din această seară.

Anghel Iodănescu a operat modificări în 11 – le de bază, sînt şi sîntem curioşi să vedem cum va arăta naţionala României la ora partidei cu Elveţia. Important este altceva, importantă este victoria. Variantă la care se gîndesc, cu siguranţă, şi colegii din …Ţara Cantoanelor.

Nu sîntem deloc superstiţioşi, Cele două team – uri se află în faţa celei de a 13 – a partide. Deşi egali la victorii/înfrîngeri, elveţienii au avantajul golaverajului, graţie acelei victorii şocante ca scor, 1:7 (1968, Zurich, calificări Europene; golul României reuşit de Nicolae Dobrin).

Partida cu numărul 12 s-a disputat în 2012, 30 mai, cînd România, antrenată de Victor Piţurcă, a reuşit un 1:0, graţie golului reuşit de Grozav.

Deseară se consumă episodul cu nr. 13. Să fie cu un final fericit pentru România.

Demostene ŞOFRON

 

Articole din aceeasi categorie