CardioCheck – Campanie de informare despre afecțiunile cardiovasculare

Federația Asociaților Studenților Farmaciști din România, în parteneriat cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România desfășoară, în perioada 18-24 februarie, campania CardioCheck, care are ca obiectiv informarea publicului larg despre riscurile afecțiunilor cardiace și importanța monitorizării tensiunii arteriale și a altor parametri ce pot indica posibilitatea unei afecțiuni.

Campania se va desfășura la Cluj-Napoca, Iași și Oradea, unde studenții din asociațiile locale ale FASFR vor realiza testări de tensiune arterială și vor discuta cu oamenii despre factorii de risc care pot favoriza apariția afecțiunilor cardiovasculare și modalități de combatere a acestora. Va exista și o variantă online a campaniei.

„Potrivit statisticilor la nivelul Uniunii Europene, 37% din decese sunt datorate afecțiuniilor cardiovasculare. În anul 2014 s-au înregistrat în România 133.056 de decese, dintre care 25.174 datorate cardiopatiei ischemice, 19.867 datorate infarctului miocardic și 23.864 datorate altor patologii cardiovasculare. Hipertensiunea arterială este, potrivit calculelor realizate prin termeni DALY, de 18 ori mai mare în România decât în Olanda, de 15 ori mai mare decât în Marea Britanie, de 4 ori mai mare decât în Germania, de 5 ori mai mare decât în Polonia și cu circa 75% mai mare decât în Bulgaria. În România, tensiunea arterială afectează 12.289 de persoane la 100.000 de locuitori” – precizează organizatorii campaniei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie