Capela Secției Exterioare Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla a fost sfințită

Capela amenajată în incinta Secției Exterioare din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla a fost sfințită joi, 11 aprilie, slujba de sfințire fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat angajați ai instituției penitenciare, un grup de femei private de libertate și mai mulți invitați.

La sfârșitul slujbei, ÎPS Andrei a adresat un cuvânt de învățătura tuturor celor prezenți, i-a conferit titlul onorific de iconom preotului Ioan Simion și a oferit câteva distincții și diplome celor ce au avut un rol însemnat în sprijinirea activităților duhovnicești desfășurate în Penitenciarul Gherla. După slujbă, mitropolitul Clujului a avut o întâlnire cu toate deținutele de la Secția Exterioară, cărora le-a dăruit cărți de rugăciuni si iconițe.

Capela, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost înființată în urmă cu cinci ani și a fost amenajată prin implicarea directă a părintelui Ioan Simion, preot misionar în cadrul Protopopiatului Cluj II, care, începând din anul 2012, a fost desemnat de către ÎPS Andrei, la solicitarea Penitenciarului Gherla, să asigure  oficierea slujbelor religioase ortodoxe în duminici și sărbători, în incinta Secției Exterioare Cluj-Napoca.

„Capela din cadrul Secției Exterioare Cluj-Napoca are o importanță deosebită în perioada de detenție, fiind destinată atât oficierii serviciilor religioase ortodoxe, cât și desfășurării unor activități moral-religioase și a unor demersuri de reintegrare socială” – precizează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie