Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944

Astfel se intitulează evenimentul organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, joi, 20 februarie, în cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei.

De la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu, va fi prezentat  și lansat numărul 3 al Anuarului „Calendarul Renașterea 2020”, dedicat împlinirii a 80 de ani de la Dictatul de la Viena. Volumul a apărut la Editura Renașterea, fiind îngrijit de preotul Iustin Tira – vicar eparhial. Vor fi prezenți si vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. Iustin Tira – vicar eparhial, prof. univ. dr. Marcela Sălăgean și conf. univ. dr. Ioan Cârja, de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai.

În cadrul serii, elevul Eduard Mihai Tudurache, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, va susține un recital de pian. În program: lucrări de Edvard Grieg și Joseph Dichler.

Evenimentul va fi moderat și prezentat de părintele Bogdan Ivanov, consilier cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Intrarea este liberă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie