Bill Cosby a fost declarat vinovat în procesul în care era acuzat de agresiune sexuală

Actorul Bill Cosby a fost declarat vinovat de un juriu popular din Pennsylvania în cadrul unui proces ce a durat aproape trei săptămâni şi în care starul american era acuzat că a agresat-o sexual pe Andrea Constand în 2004, informeză AFP şi Reuters.

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare şi riscă să primească, teoretic, o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare.

Procesul lui Bill Cosby reprezintă, potrivit Reuters, o victorie decisivă obţinută de procurorii americani în cadrul unuia dintre primele procese în care a fost judecată o celebritate din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.

Bill Cosby, cunoscut pentru interpretarea unui tată de familie iubitor în sitcomul din anii 1980 “The Cosby Show”, riscă 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare formulate împotriva lui pentru comiterea unor agresiuni sexuale în formă agravată. Starul american a fost acuzat că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, în prezent în vârstă de 45 de ani.

Potrivit AFP, Andrea Constand a fost prezentă în sala de judecată în momentul pronunţării verdictului, care a fost anunţat după deliberări ce au durat 14 ore.

Andrea Constand, fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple – ale cărei cursuri au fost urmate şi de Bill Cosby -, este una dintre zecile de femei care l-au acuzat în mod oficial pe artistul american de agresiune sexuală. Toate celelalte acuzaţii vizează fapte prezumtive care ar fi fost comise în urmă cu prea mult timp şi, de aceea, nu pot face obiectul unui alt proces.

Bill Cosby a invitat-o pe Andrea Constand în reşedinţa lui din Cheltenham din Pennsylvania. Acuzatoarea afirmă că starul american i-a oferit un pahar cu vin în care a dizolvat trei pastile, înainte de a o abuza sexual, iar starea ei fizică din acel moment nu îi permitea să se apere.

În total, actorul american a fost acuzat de peste 50 de femei de comiterea unor acte de agresiune sexuală.

Unele dintre ele au fost prezente joi în sala de judecată. Avocaţii acuzării au primit din partea judecătorului Steve O’Neill permisiunea de a prezenta în timpul procesului mărturiile unui grup de cinci femei care afirmă că au fost victime ale lui Bill Cosby, care le-a agresat sexual.

Bill Cosby a afirmat în cadrul procesului că toate raporturile lui sexuale au fost consensuale.

Articole din aceeasi categorie