Australianul Matthew Glaetzer, campion mondial la viteză

Australianul Matthew Glaetzer a cucerit medalia de aur în proba de viteză individual a Campionatelor Mondiale de ciclism pe pistă, întrecându-l în finală pe britanicul Jack Carlin (2-0), la Apeldoorn (Olanda).

Francezul Sebastien Vigier a cucerit medalia de bronz după victoria în faţa germanului Maximilian Levy în întrecerea pentru locul 3.

La clasa omnium, care regrupează patru specialităţi pe velodrom (scratch, tempo, eliminare şi cursă cu adiţiune de puncte), titlul mondial a revenit polonezului Szymon Sajnok cu 111 pct, urmat de olandezul Jan Willem van Schip 107 pct, medaliat cu argint, şi de italianul Simone Consonni 104 pct, medaliat cu bronz.

În întrecerea feminină, la pursuit (urmărire) individual, titlul mondial a revenit americancei Chloe Dygert, care a stabilit şi un record mondial cu timpul 3 min. 20 sec. 060/1000, întrecând-o în finală pe olandeza Annemiek van Vleuten, în timp ce bronzul a fost adjudecat de o altă americancă, Kelly Catlin – 3 min. 34 sec. 658/1000.

La Madison, medalia de aur a revenit Marii Britanii (Archibald/Nelson) cu 50 pct, argintul a fost cucerit de Olanda (Wild/Pieters) 35 pct, în timp ce bronzul a fost adjudecat de Italia (Paternoster / Confalonieri) cu 20 pct.

Articole din aceeasi categorie