Astrologul Pavel Globa: “Rusia va fi scena unei lovituri de stat în 2012”

În opinia cunoscutului astrolog rus Pavel Globa, anul Dragonului Negru de Apă, care va începe la 23 ianuarie, se va remarca prin numeroase evenimente imprevizibile. Anul care s-a scurs a fost, exact cum a prevăzut Globa, unul destul de liniştit pentru Rusia. Această relativă linişte se va menţine şi în prima jumătate a lui 2012: inclusiv alegerile prezidenţiale se vor desfăşura fără excese deosebite, în pofida acuităţii momentului şi numeroaselor dispute verbale. Însă, în toamna anului viitor Rusia va fi scena unor mari schimbări.

“În octombrie, în Rusia nu este exclusă o lovitură de stat şi schimbarea totală a puterii”, a declarat Globa, citat de cotidianul rus Utro. “În noaptea spre 6 octombrie 2012, Saturn va reveni în semnul Scorpionului şi va mai rămîne acolo timp de patru ani. În ultimii o sută de ani, acest ciclu a fost unul critic pentru elitele aflate la putere în Rusia. Moartea lui Lenin şi Stalin, venirea lui Gorbaciov la putere – toate aceste evenimente şi cele care au urmat imediat după ele s-au produs tocmai atunci cînd Saturn se afla în Scorpion”, explică astrologul.

Preşedintele care va fi ales primăvara are o singură soluţie pentru a rămîne la putere: el va trebui să conducă revoluţia “de sus” şi să proclame o dictatură economică, este de părere Globa. “Dacă preşedintele nu-şi va înlocui singur elitele, alţii vor face acest lucru în locul lui şi îl vor înlătura de la putere”, atenţionează astrologul, adăugînd că în primăvara anului viitor Putin şi Medvedev ar putea face schimb de locuri. Cu toate acestea, o asemenea rocadă nu va avea mare succes, iar toamna “va pune punctul pe i”. “Guvernul condus de Medvedev nu va fi în mod sigur unul longeviv”, prognozează Globa.

În pofida faptului că elitele politice ale Rusiei vor traversa o perioadă de furtună, anul Dragonului Negru nu se va remarca prin cataclisme economice majore. Cu toate acestea, autorităţile ruse nu trebuie să se relaxeze: criza globală va reveni cu şi mai mare putere în 2013-2014. “Ceea ce s-a întîmplat în 2008 a fost o simplă briză comparativ cu valurile tzunami ce se vor abate atunci”, afirmă Globa, adăugînd totodată că după 2015 lucrurile se vor ameliora, în orice caz în Rusia.

Potrivit lui Globa, Rusia va deveni centrul unei noi confederaţii, din care ar putea face parte nu doar ţări din fosta Uniune Sovietică, ci şi din sudul Europei şi chiar India. Aceasta va fi o uniune destul de puternică. “Peste cîteva decenii, întreaga lume va vorbi limba rusă, cum se vorbeşte astăzi engleza”, este convins astrologul rus.

Revenind la viitorul mai apropiat, Globa atenţionează că în februarie-martie 2012, înainte de alegerile prezidenţiale, în Rusia ar putea avea loc atacuri teroriste la metrou, explozii în mine sau la uzine. “Din păcate, precedenta mea previziune cu privire la catastrofe s-a îndeplinit atunci cînd, vara trecută, s-a scufundat nava de croazieră “Bulgaria”, aminteşte astrologul.

Articole din aceeasi categorie