Apel la solidaritate

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, care a servit ca unitate medicală suport în lupta contra pandemiei de COVID-19, are nevoie urgentă de aparatură medicală necesară unor intervenții cât mai prompte, în valoare de 10.000 de euro. Până în 31 iulie, pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate în cadrul campaniei „Reciclează pentru cei care salvează”, Asociația Environ va dona 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale, deschis de Salvați Copiii.

Fondurile colectate în acest maraton de solidaritate se vor adăuga unei donații inițiale de 5.000 de euro, realizată de Environ la lansarea campaniei. Medicii vor avea, astfel, la dispoziție un monitor de funcții vitale, un injectomat, pulsoximetru și senzori pentru acesta, precum și echipamente de protecție, pentru a putea interveni și îngriji optim pacienții.

Persoanele fizice sau juridice care dețin aparatură electrică veche sau defectă pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediul companiei pe adresa logistica@environ.ro sau prin comandă telefonică la 031.827.0000, termenul maxim de așteptare fiind de 72 de ore, oriunde pe teritoriul României.

În campanie se poate implica oricine, atât prin predarea aparaturii electrice vechi sau defecte, cât și prin promovarea inițiativei în cercul de cunoscuți, folosind hashtag-ul #RecicleazaPentruCeiCareSalveaza, în postările din social media.

„Salvați Copiii România a creat un mecanism de întărire a capacității spitalelor în lupta contra pandemiei și trebuie să rămânem vigilenți. Virusul nu a obosit și e nevoie de eforturile noastre solidare, pentru a-i proteja și ajuta deopotrivă pe medici și pe pacienți”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Până în prezent s-au alăturat inițiativei companii precum Linde Gaz România sau Tchibo Brands, însă și personalități publice precum Ana Maria Bucura, Iulia Ionescu, Alice Cavaleru, Noemi Meilman.

Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor a fost creat de Salvați Copiii România în 17 martie, cu intenția ca acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru a proteja atât medicii, cât și pacienții. În cele două luni de stare de urgență organizația a ajuns cu echipamente medicale și de protecțe în unități din București și din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea, fiind sprijinite peste 6.000 de cadre medicale, cu peste 263.678 de articole medicale.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical – RO43RNCB0071011434790083, unde sunt centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc – rămâne deschis. Persoanele fizice care doresc să ajute pot dona online pe site-ul Salvați Copiii.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie