Apel la continuarea luptei împotriva antisemitismului

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul de externe Heiko Maas au cerut duminică continuarea luptei împotriva antisemitismului, cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, relatează dpa.

„Această zi este o şansă pentru noi să ne amintim ce pot face fanatismul rasial, ura şi lipsa de umanitate”, a precizat Merkel într-un podcast video.Fiecare individ „are responsabilitatea de a se asigura că arătăm toleranţă zero faţă de antisemitism, inumanitate, ură şi fanatism rasial”, a spus Merkel. „Din nefericire, acest lucru este din nou de mare urgenţă în vremea noastră”, a adăugat şefa guvernului federal german. Între timp, Heiko Maas a cerut o nouă abordare în învăţarea oamenilor despre Holocaust.

„Avem nevoie de noi abordări pentru a face faptele istorice utile în prezent”, a scris el într-un editorial publicat în ediţia de duminică a ziarului Die Welt. Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului marchează uciderea a şase milioane de evrei în lagărele morţii naziste. Trupele sovietice au eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz pe 27 ianuarie 1945. Reflectând asupra unui recent sondaj publicat de CNN potrivit căruia 40% dintre tinerii întrebaţi ştiu foarte puţin despre Holocaust, Maas a spus: „Cultura noastră a amintirii începe să pălească”.

Articole din aceeasi categorie