Aniversarea semicentenarului „nașterii la cer” a Fericitului Iuliu Hossu, martir pentru credință

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și Asociația „Cardinal Iuliu Hossu” aniversează joi, 28 mai, „nașterea la cer” a eminentului arhiereu greco-catolic martir pentru credință, Iuliu Hossu, printr-o serie de manifestări liturgice și prezentări video și audio care „să-i ajute pe toți cei doritori să cunoască mai bine personalitatea ilustrului martir al Bisericii creștine și erou al neamului românesc”. Acestea vor putea fi urmărite pe paginile de Facebook ale Eparhiei Cluj-Gherla și Asociației „Cardinal Iuliu Hossu”.

„În ziua de 28 mai, în condițiile stabilite de dispozițiile legale pentru perioada stării de alertă, se va celebra Sf. Liturghie Arhierească de sărbătoare și se va face un moment de rugăciune în memoria celui care și-a împlinit cu demnitate misiunea, rămânând neclintit în credință sub scutul motto-ului său de viață: «Credința noastră este viața noastră». Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, invită la comuniune spirituală în rugăciune, invocând ajutorul Fericitului Arhiereu Iuliu: «În această zi, nu ne vom ruga pentru odihna Arhiereului Iuliu, ci vom invoca în rugăciune ajutorul Fericitului episcop martir Iuliu ca să mijlocească pentru noi la Tronul Gloriei Cerești a Tatălui harurile de care avem nevoie. Fericite Episcop de Cluj-Gherla, martir pentru credință, Iuliu, roagă-te pentru noi!»” – informează Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

La 28 mai a.c., în ziua Sărbătorii Înălțării Domnului, se împlinesc 50 de ani de la trecerea la Domnul a Fericitului episcop martir de Cluj-Gherla, Iuliu Hossu, primul cardinal al neamului românesc și vestitor al Marii Uniri de la 1918.

M. T.

Articole din aceeasi categorie