Aniversare: Pr. prof. univ. dr. Ioan M. BOTA, 100 de ani de viață

Un eveniment aniversar deosebit va fi organizat la Cluj-Napoca, sâmbătă, 18 ianuarie, la împlinirea a 100 de ani de viață a pr. prof. dr. Ioan M. BOTA, prelat papal, fost deținut politic, preot al Bisericii Greco-Catolice, mărturisitor al adevărului credinței și remarcabil istoric, mărturisitor al adevărurilor despre istoria Bisericii și a Neamului românesc.

Aniversarea, organizată de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, va avea loc la Catedrala în construcție a „Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea”, în prezența sărbătoritului și a unor distinși invitați, cu participarea episcopului eparhial, PS Florentin Crihălmeanu și a numeroși preoți, între care nu puțini l-au avut pe pr. Ioan M. Bota profesor și îndrumător.

Programul va începe la ora 9:00, în Capela „Sf. Iosif”, prin celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești, urmând ca de la ora 11:00, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu”, să se desfășoare festivitatea cuprinzând discursuri, program artistic, prezentare de carte.

Conform celor anunțate de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, în cadrul evenimentului va fi lansat volumul „Școala Ardeleană”, care îl are ca autor pe pr. prof. univ. dr. Ioan M. Bota, volum apărut în acest an la Editura „Școala Ardeleană”, din Cluj-Napoca.

În jurul orei 14:00, o agapă frățească pregătită pentru toți participanții la eveniment, va fi „prilej de împărtășire și comuniune în bucuria sărbătorii”.

Articole din aceeasi categorie