Angajaţi ai unui spital din Kenya suspendaţi, după ce au operat pe creier un alt pacient decât trebuia

Patru angajaţi ai unui spital din Kenya au fost suspendaţi din activitate după ce au confundat doi pacienţi şi au efectuat o operaţie pe creier pacientului greşit, informează DPA.
Un bărbat care trebuia să primească doar îngrijiri medicale şi medicamente pentru o inflamaţie a creierului a fost introdus în sala de operaţie pe 19 februarie şi a suferit o intervenţie pe creier. Craniotomia era destinată unui pacient căruia trebuia să i se îndepărteze un cheag de sânge, însă amestecarea etichetelor de identificare a pacienţilor a avut drept rezultat schimbarea acestora pe masa de operaţie, a explicat într-o declaraţie Spitalul Naţional Kenyatta din Nairobi.
Craniotomia a fost realizată de colegii noştri, care au descoperit în timpul intervenţiei că pacientul nu avea un cheag pe creier, a indicat unitatea medicală. Spitalul regretă profund incidentul, a declarat directoarea acestuia, Lily Koros, precizând că pacientul operat se află “în recuperare şi face progrese”.
Spitalul a mai intrat în atenţia presei în trecut pentru felul în care sunt trataţi pacienţii. Guvernul kenyan a cerut o anchetă la începutul acestui an în urma unor relatări că mai multe femei care născuseră recent în spital au fost violate în incinta acestuia

Articole din aceeasi categorie