Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire/ combatere a efectelor pandemiei COVID-19

Peste 250 de persoane și 38 de vehicule au fost verificate duminică și în noaptea de duminică spre luni, de polițiști, în cadrul unei noi acțiuni derulate în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora.

La acțiunea derulată sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile Cluj-Napoca „Ștefan Cicio Pop”, polițiști locali, inspectori OPC Cluj, specialiști din cadrul DSVSA, DSP și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Acțiunea s-a desfășurat în 3 etape. În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11:00 – 13:00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive din Cluj-Napoca și zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna. Cea de-a două etapă a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 18:00 – 21:00, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță la terasele și în incinta unui centru comercial din municipiul Cluj-Napoca, la terasele din zona Pieței Cipariu și Piața Engels, polițiștii rutieri efectuând și ei verificări în zona autogărilor și pe  strada Traian Vuia. În intervalul orar 23:00 – 01:00, acțiunea a continuat pe strada Piezișă.

Au fost efectuate verificări la 7 piețe, supermarket-uri și zone de agrement și la peste 60 de societăți comerciale și terase. De asemeni – informează IPJ Cluj -, au fost verificate 97 mijloace de transport în comun.

Pe parcursul acțiunii, peste 200 de persoane au fost avertizate verbal cu privire la portul necorespunzător al măștii de protecție. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 pentru nerespectarea Legii 55/2020, privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Alte 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind reținute trei permise de conducere și două certificate de înmatriculare. Pentru nerespectarea altor norme legislative în vigoare, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie